Federers rørende farvel ord for ord

Roger Federer spillede sin sidste tenniskamp natten til lørdag.

Stor karriere, stor afsked.

Natten til lørdag sagde Roger Federer farvel som professionel tennisspiller ved Laver Cup. Efter sin sidste kamp var både hovedpersonen og mange andre i tårer.

Her kan du læse hans farvel ord for ord.

- Vi kommer igennem det her, ikke?

- Det har været en fantastisk dag, og jeg har sagt til gutterne, at jeg er glad – ikke ked af det. Det føles godt at være her.

Jubelpause.

- Jeg nød at snøre skoene en sidste gang. Alt var for sidste gang. Sjovt med alle kampene og at have alle gutterne her. Fans, familie, venner. Jeg mærkede ikke presset så meget, selvom jeg tænkte, at noget ville ryge. Læggen, ryggen eller noget andet. Jeg er så glad for, jeg kom igennem. Det var en god kamp, og jeg kunne ikke være mere glad. Det har været fantastisk.

Jubelpause.

- Og selvfølgelig at spille med ’Rafa’. Og at have alle drengene her. Alle legenderne. ’Rocket’. Edberg. Tak.

Federer hulker for første gang i det sidste interview.

- Jeg ville ikke føle mig alene. Det gjorde jeg i et sekund, da jeg blev bedt om at komme ud. Men det føles godt at sige farvel på et hold. Jeg har altid følt mig som en holdspiller. Som singlespiller spiller man sjældent på et hold, men jeg har haft et helt hold, der er rejst med mig i hele verden. Det har været fantastisk, og tak til dem for at få det til at fungere i så mange år. Og selvfølgelig at være på hold med Andy, Novak, Matteo, Stefanos, ’Rafa’ og Casper. Og alle jer andre. I er fantastisk, og det har været en fornøjelse at spille alle de her Laver Cups. Det føles som en fejring for mig, og det var sådan, jeg gerne ville føle det. Tak.

Stor jubelpause.

- Det var aldrig meningen, det skulle ende med det her. Jeg var bare glad for at spille tennis og bruge tid sammen med mine venner. Og så endte det her. Det har været en perfekt rejse, og jeg ville gøre det hele igen.

Flere hulk. Federer holder sig for øjnene.

- Det har været fantastisk. Virkelig sjovt. Tak alle sammen. Der har været så mange, der har heppet på mig. Også jer i aften. I betyder alverden.

Jubelpause.

Derefter bliver Federer spurgt til sin familie og deres betydning for ham.

- Skal vi derhen?

Latter i salen.

- Det er okay. Jeg har gjort det okay indtil nu. Jeg har været i stand til at tale – det var jeg ikke, da jeg tænkte på det her inden. Men alle fra min familie er her i dag, og det er dejligt. Vi har haft det så sjovt de seneste 13 år.

Rørende pause.

- Ja. Alle er her. Pigerne. Drengene. Min kone, der har været så støttende.

Endnu en lang og rørende pause, hvor Federer knækker sammen.

- Hun kunne have stoppet mig for lang, lang tid siden. Men det gjorde hun ikke. Hun drev mig frem og lod mig spille. Fantastisk. Tak!

Lang pause. Både hustruen, Federer og mange tilskuerne er tydeligt rørte.

- Og så er det sjovt, vi giver min mor skylden for alting. Men uden hende havde jeg selvfølgelig ikke været her. Tak til mine forældre. I har været fantastiske. Tak.

Jubel igen – men nu sætter Federer tempoet lidt op for at komme igennem den rørende afsked.

- Der er så mange at takke. Det har bare været fantastisk. Vidunderlig aften. Tak alle sammen.

Jubelpause inden det sidste farvel.

- Tak. Jeg elsker jeg alle sammen. Det har været en fantastisk rejse.