Tennis

Amerikaner sikrer verdenshold første Laver Cup-triumf

Med en sejr over Stefanos Tsitsipas sikrede Frances Tiafoe verdensholdet sejren i turneringen Laver Cup.

For første gang i turneringens ganske vist korte historie blev Team Europa søndag besejret i Laver Cup.

Med en sejr over Stefanos Tsitsipas sikrede amerikanske Frances Tiafoe således verdensholdet af spillere, der ikke er fra Europa, sejren over europæerne.

Tiafoe slog græske Tsitsipas med cifrene 1-6, 7-6, 10-8 og fik dermed verdensholdet, der er anført af tennislegenden John McEnroe, til at bryde ud i jubel.

Tiafoes sejr bragte verdensholdet op på 13 point i Laver Cup, og så var det hele afgjort. Det er første gang i fem forsøg, at verdensholdet får skovlen under europæerne.

Det skete takket være et stort comeback søndag, hvor sejre talte tre point modsat to og et lørdag og fredag.

Først vandt Felix Auger-Aliassime og Jack Sock i double over Matteo Berrettini og Andy Murray. Derefter tog Auger-Aliassime en stor skalp ved at besejre Novak Djokovic, inden Frances Tiafoe altså lukkede duellen mellem Europa og resten af verden.

Derefter tog Auger-Aliassime en stor skalp ved at besejre Novak Djokovic, inden Frances Tiafoe altså lukkede duellen mellem Europa og resten af verden.

Men selv om dette års Laver Cup altså endte med et udfald, der ikke er set før, så vil turneringen nok blive husket bedst, for det der skete på førstedagen.

Her sagde tennisverdenen således farvel til Roger Federer, som spillede sin sidste kamp som professionel i en double med Rafael Nadal ved sin side.

Den endte med et nederlag til Federer, men kampen bar ikke præg af at have ret stor sportslig betydning for nogen af de involverede.

I stedet handlede det om det at hylde det schweiziske tennisikon, der efter kampen måtte lade tårerne trille.