Tennis

Holger Rune server sig videre i Sofia

Det danske tennistalent Holger Rune afgav ikke et eneste serveparti, da han torsdag sejrede i tre sæt over Lorenzo Sonego fra Italien.

To kampe, to sejre. Så nu er Holger Rune kvartfinaleklar i den bulgarske hovedstad, Sofia.

I anden runde af ATP 250-turneringen sendte den 19-årige dansker italienske Lorenzo Sonego ud. Holger Rune holdt serv i hele opgøret, der varede 2 timer og 19 minutter.

Sonego er lige nu nummer 45 i verden, men sidste år var han oppe som nummer 21. Rune er i øjeblikket nummer 31.

I kvartfinalen fredag skal Holger Rune, der er femteseedet i turneringen i Sofia, møde verdens nummer 71, Ilya Ivashka fra Hviderusland.

Lorenzo Sonego vs. Holger Rune

  • 1. sæt: 7-6
  • 2. sæt: ​4-6
  • 3. sæt: 3-6

Lorenzo Sonego kom ind til turneringen i Sofia med en frisk turneringssejr i bagagen. Han vandt således ATP 250-turneringen i franske Metz i sidste uge. Det var italienerens første turneringssejr i år.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Hverken Rune eller Sonego havde held til at bryde modstanderen i første sæt. Inden sættets tiebreak missede hver en enkelt mulighed for et servegennembrud.

Italieneren imponerede ved at få sat langt flere førsteserver i spil, hvilket Holger Rune havde svært ved at håndtere. Danskeren var til gengæld ofte stærkest, når der var tale om længere dueller.

I tiebreaken fortsatte Sonego med at være stærk i sine egne server, og samtidig vandt han tre dueller i Runes serv og snuppede dermed sættet med suveræne 7-1 i tiebreaken.

I andet sæt hævede Rune niveauet yderligere i egen serv, og italieneren var ikke længere helt så overbevisende. Begge spillere holdt dog serv frem til 5-4 til Rune, hvor sættets første breakbold kom efter et par flotte danske returneringer.

Sonego overlevede, men Rune holdt trykket og tilspillede sig en ny breakbold, som denne gang blev udnyttet.

Rune tog momentum med ind til det afgørende sæt, hvor han overmatchede italieneren servemæssigt og brød til 5-3, inden han overbevisende udnyttede sin første matchbold i et rent parti.