Tennis

- Det føles fantastisk, siger Rune

Holger Rune er klar til semifinalen ved AT 250-turneringen i Sofia efter en sejr over Ilya Ivashka fredag aften.

Først lignede han en sikker vinder, så begyndte benene at drille, og pludselig vendte det hele så igen.

Til sidst stod Holger Rune som vinder af fredagens kvartfinale mod hviderussiske Ilya Ivashka. Dermed er den 19-årige dansker klar til semifinalen ved ATP-turneringen i Sofia.

- Det føles fantastisk. Det var en virkelig god kamp, siger Holger Rune lige efter opgøret og fortsætter:

- Det var sent, så jeg var nødt til at fokusere hele tiden. Iliya spiller noget rigtig god tennis, og han er virkelig svær at slå, så jeg var nødt til at spille mit eget spil og være aggressiv. Jeg er virkelig glad for den måde, jeg spiller den her turnering, siger han.

Det er Holger Runes første semifinale på hardcourt-underlaget.

"Det var virkelig vigtigt"

Danskeren, der ligger nummer 31 på verdensranglisten, vandt første sæt i sikker stil.

I andet sæt havde han flere gode muligheder for at bryde Ivashka, men et par sløsede fejl blev dyre for Rune, der tabte sættet. I tredje sæt begyndte hans ben at krampe, men han holdt hovedet koldt og spillede sit spil.

Netop dét, at han ikke lod sig slå ud af modgangen, glæder han sig over efter kampen.

Var modenheden vigtig i dag?

- Ja, det var virkelig vigtigt. Når jeg har så mange chancer i hans servepartier og nogle nemme bolde, jeg misser oppe ved nettet i andet sæt, er det godt mentalt arbejde at komme tilbage, holde fast i min plan og afgøre kampen, siger Rune.

I semifinalen møder han italienske Jannik Sinner, der ligger nummer 10 på verdensranglisten. Sinner er ligeledes forsvarende mester i Sofia.

- Det bliver godt. Jannik er også en af de unge gutter, og han gør det helt utroligt, så det bliver en interessant kamp, siger Rune.

Kampen kan ses på TV 2 PLAY, og den er sat til at gå i gang tidligst klokken 17.00 lørdag.