Tennis

Holger Rune overvinder problemer - klar til semifinale

For første gang siden French Open i maj har Holger Rune vundet tre kampe i træk. Lørdag spiller han semifinale i Sofia.

Fornemmelsen efter 1. sæt var, at Holger Rune ville køre Ilya Ivashka fra Hviderusland over i to sæt, men i 2. sæt udnyttede den danske tennisteenager ikke sine muligheder, og så ramte modvinden.

Også 3. sæt var en nervepirrende oplevelse set med danske briller, men fra stillingen 3-4 snuppede Holger Rune tre partier i træk trods problemer med krampe, og dermed vandt han kvartfinalen i ATP 250-turneringen Sofia Open i Bulgarien.

Ilya Ivashka vs. Holger Rune

  • 1. sæt: 2-6
  • 2. sæt: 7-5
  • 3. sæt: 4-6

I semifinalen lørdag aften - der i øvrigt er Runes første semifinale på hardcourt-underlaget - skal 19-årige Holger Rune møde den to år ældre Jannik Sinner fra Italien, der rangerer som nummer 10 i verden. Rune selv er nummer 31 på verdensranglisten.

Semifinalen mellem Rune og den dobbelte forsvarende mester i Sofia går i gang tidligst klokken 17.00 dansk tid. Se kampen på TV 2 PLAY.

Sådan forløb kvartfinalen

Af Ritzau

På verdensranglisten er Holger Rune og Ilya Ivashka adskilt af 40 pladser, og det var også til at se i begyndelsen af fredagens kamp.

Holger Rune fik hurtigt overtaget i første sæt, da det i femte parti lykkedes at bryde den ellers fint servende hviderusser. Danskeren virkede til at have mere at skyde med i alle spillets facetter og kom lige efter servebruddet på 4-2.

Rune satte en tyk streg under sin dominans ved også at bryde Ivashka til 5-2, inden første sæt kom i hus i danskerens eget udlæg.

Rune viste storspil i første sæt mod Ilya Ivashka fra Hviderusland. Video: TV 2 SPORT

I andet sæt startede Rune også med et lille overtag, men Ivashka kom så småt bedre med. De to endte med at følges ad ved at holde egen serv.

Holger Rune vandt en spøjs duel i kampen mod Ilya Ivashka fra Hviderusland. Video: TV 2 SPORT

Som sættet skred frem, var det hviderusseren, der tog teten, og med ryggen mod muren endte Rune med at skulle serve for at få sættet ud i tiebreak bagud 5-6. Her slog Ivashka så til.

Med sine første breakbolde i kampen fik Ivashka brudt Rune, så kampen skulle ud i et tredje sæt.

Rune tabte overraskende andet sæt i kvartfinalen i Sofia. Video: TV 2 SPORT

Danskeren fik hurtigt rystet skuffelsen over andet sæt af sig, da det lykkedes at bryde Ivashka tidligt i tredje sæt til 2-1. Kampen var dog blevet mere jævnbyrdig, og i det efterfølgende parti måtte Rune undervejs afværge en hviderussisk breakbold.

Ivashka fik dog skovlen under en i stigende grad frustreret og fysisk presset Rune i danskerens næste serveparti, og så var der udlignet ved 3-3.

Men bedst som det så allermest dystert ud for Rune, der lod til at kæmpe med kramper, hev tenniskometen noget ekstra op af hatten. Med et servebrud kom Rune på 5-4, og så kunne han selv serve sejren hjem.

Kampen blev lukket på Runes anden matchbold.