Tennis

- Der er sket et eller andet, siger redaktør om Rune

Efter en resultatmæssig kedelig periode spiller Holger Rune sin første ATP-semifinale på hardcourt lørdag eftermiddag.

Holger Runes efterårsform ser ud til at matche det forrygende forår, hvor Danmarks bedste tennisspiller vandt sin første titel på ATP Touren.

Lørdag eftermiddag går Rune ind til sin tredje semifinale, efter at forårets store resultater blev afbrudt af en kedelig sommer med alt for mange nederlag. Fremgangen skyldes primært to ting, vurderer TV 2 SPORTs tennisredaktør.

- Jeg bemærker, at der er sket et eller andet med serven. Det er ikke fordi, den er blevet superstor eller superstærk, men den har været et godt våben for ham. Og den har betydet, at han har vundet nogle partier forholdsvist enkelt, siger tennisredaktør og -kommentator Henrik Jensen.

Ud over serven er Runes indstilling under kampene også blevet et våben i stedet for en udfordring.

- Jeg tror, at Holger Rune har haft glæde af at få B.S. Christiansen ind over. Han er en rigtig stærk mentaltræner, der også har haft gode resultater med Viktor Axelsen.

- Holger har jo haft et spændingsniveau, hvor han nogle gange er faldet ud af rollen og har brugt for meget tid og energi på at brokke sig. I den her turnering ser han ud til at have ramt det rigtige spændingsniveau. Han viser følelser, og det skal han have lov til – men i de perioder, hvor det ikke går så godt, kommer han hurtigt tilbage på sporet igen, siger Henrik Jensen.

Runes semifinaler

  1. ATP 250 i München. Grus. April 2022: Vandt over Oscar Otte (vandt også finalen, da modstanderen måtte trække sig)
  2. ATP 250 i Lyon. Grus. Maj 2022. Tabte til Cameron Norrie
  3. ATP 250 i Sofia. Hardcourt. September/oktober 2022. Møder Jannik Sinner 

I maj 2022 spillede Holger Rune sig desuden frem til kvartfinalen i Grand Slam-turneringen French Open, der spilles på grus. 

Lørdag eftermiddag venter italienske Jannik Sinner, der rangerer som nummer 10 i verden og er dermed 21 placeringer over Rune.

- Vi må indrømme, at Sinner er en stor vinder. Han har vundet turneringen to gange i træk og har ikke tabt i Sofia. Vi så, at Holger Rune havde lidt krampeproblemer i tredje sæt af kvartfinalen, mens Sinner havde en lidt lettere kvartfinale.

- Vi kan håbe og tro på en overraskelse, hvis Holger Rune kommer godt ind til kampen, men realistisk er Sinner den store favorit, siger Henrik Jensen.

Lørdagens semifinale er det første møde mellem Holger Rune og Jannik Sinner. Kampen vises på TV 2 PLAY med forventet kampstart cirka klokken 17.00.