Tauson melder igen afbud

Clara Tauson har for anden uge i træk meldt afbud til WTA-turnering. Næste turnering bliver på lavere niveau.

Den skuffende sæson fortsætter for Clara Tauson, der endnu en gang har måttet sende afbud til en WTA-turnering.

Denne gang er det en turnering i tunesiske Monastir, som den 19-årige dansker har trukket sig fra. Den bliver afviklet i næste uge.

I denne uge var hun tilmeldt WTA-turneringen i Tallinn i Estland, men heller ikke her stillede hun op.

Det er primært rygskader, der har spoleret store dele af Tausons 2022. Da hun senest var i aktion 12. september i slovenske Portoroz modtog hun også behandling, da hun tabte til brasilianske Beatriz Haddad Maia.

Tauson var tidligere på året nummer 33 på verdensranglisten, men på den seneste rangliste i mandags var hun faldet tilbage som nummer 95.

Det betyder samtidig, at hun ikke på samme måde som tidligere er garanteret plads i WTA-turneringer.

Clara Tauson tabte 2-0 i førsterundekampen ved WTA 250-turneringen i Portoroz. Video: Anders Masannek Jørgensen

Tager et skridt ned

Dermed må hun tage skridtet ned i turneringsniveau for at skrabe point sammen til at avancere på listen.

Således er hun fra 10. oktober tilmeldt en 60.000 dollar-turnering i den slovakiske by Trnava. Her har hun udsigt til at være blandt de topseedede spillere.

TV 2 SPORTs tenniseksperter Peter Bastiansne håber, at Tauson vil få et boost af at tage skridtet ned.

- Her kan hun få noget selvtillid tilbage og forhåbentlig spille flere kampe uden smerter i de kommende måneder - eller bruge resten af 2022 på at blive 100 procent klar til at spille på højt niveau i 2023, og så må det koste point og rangering på ranglisten, siger Bastiansen.

Tauson fik ellers en fin start på året med pladsen i Australian Opens tredje runde, men siden har succesoplevelserne været sjældne.

Clara Tauson kan ryge ud af top-100 inden sæsonafslutningen, hvis hun ikke kan spille flere turneringskampe i år, for hun skal forsvare 180 point fra en finaleplads i WTA-turneringen i Courmayor i Italien sidste år.

Det kan i værste fald koste hende en plads i hovedturneringen ved den første Grand Slam-turnering i 2023, Australian Open i Melbourne, som spilles i januar.

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra Clara Tausons lejr.