Tidligere verdensetter taget for doping

Simona Halep er suspenderet på ubestemt tid fra tennisverdenen. Hun afviser selv at have kendskab til brugen af doping.

Den rumænske tennisstjerne og tidligere verdensetter, Simona Halep, er blevet foreløbigt suspenderet fra at spille.

Det sker, efter at hun under US Open i august afleverede en dopingprøve, der indeholdt det ulovlige stof roxadustat. Det oplyser tennissportens integritetsenhed (ITIA) på sin hjemmeside.

Roxadustat bruges til behandling af folk med et lavt antal røde blodceller forårsaget af nyreproblemer. I ITIA's udmelding fremgår det ikke, hvor meget roxadustat, der blev fundet i Haleps blod. Det fremgår til gengæld, at hendes B-prøve også var positiv.

Mens hun er foreløbigt suspenderet, har hun ikke mulighed for at konkurrere eller deltage i nogen som helst former for professionelle tennisturneringer.

"Den hårdeste kamp i mit liv"

Halep har allerede selv været ude og kommentere på situationen i et opslag på sine sociale medier.

- I dag begynder den hårdeste kamp i mit liv: En kamp for sandheden. Jeg er blevet informeret om, at jeg er testet positiv for et stof kaldet Roxadustat i en ekstremt lille mængde, hvilket kom som et stort chok for mig, skriver hun.

- Igennem hele min karriere, har ideen om at snyde aldrig strejfet mig, da det er totalt imod alle de værdier, jeg er blevet uddannet med. Derfor føler jeg mig fuldstændig forvirret og forrådt, når jeg nu står over for så unfair en situation.

Derudover skriver hun, at hun vil "kæmpe til det sidste" for at bevise, at hun aldrig har taget det pågældende stof med vilje. Hun understreger samtidig, at hun tror på, at sandheden nok skal komme ud til sidst.

31-årige Halep er nummer ni på verdensranglisten. Hun har to grand slam-titler på cv'et efter sine sejre i French Open og Wimbledon i henholdsvis 2018 og 2019.

Hun har også ligget nummer et på verdensranglisten.