Tennis

- Den mest stressende kamp i mit liv, siger Rune efter triumf

Holger Rune vandt ATP Masters 1000-turneringen i Paris efter en sejr i tre sæt over Novak Djokovic. Det afgørende parti tog over et kvarter at spille.

19-årige Holger Rune triumferede i Paris, da han vandt 3-6, 6-3, 7-5 over verdensstjernen Novak Djokovic i finalen.

- Det betyder alt for mig. Det var den perfekte måde at afslutte turneringen på. Jeg er superstolt af mig selv, siger Holger Rune indledningsvis efter triumfen og takker samtidig sit trænerteam og sin mor, der var med på tribunen gennem hele turneringen.

Efter mere end to timers tennis på højt niveau stod Holger Rune selv med muligheden for at serve kampen hjem, efter han havde brudt Djokovic til 6-5.

Det afgørende parti endte dog med at vare 17 minutter, hvor danskeren ovenikøbet overlevede seks breakbolde undervejs.

- Det var den mest stressende kamp i mit liv. Mit hjerte var nærmest oppe i min hjerne. Det var crazy. Jeg ved ikke, hvordan jeg fandt en vej igennem det, for jeg tænkte allerede på tiebreaken, fordi han startede så køligt ud i returneringerne og fik mig til at kæmpe for alle point.

- Jeg var virkelig nødt til at vinde det parti, og jeg er superstolt over, at jeg kunne lukke det til 7-5, siger den danske tennisstjerne.

"Undskyld, hvad??"

Med sejren over Novak Djokovic rykker Holger Rune op som nummer 10 på verdensranglisten, når den opdateres mandag.

Det betyder også, at han nu er førstereserve til sæsonfinalen, der spilles i italienske Torino fra 13.-20. november. Selv har Holger Rune lidt svært ved at forstå det.

- Jeg har det fantastisk lige nu. Det er den bedste følelse at være førstereserve til sæsonfinalen. Hvis du havde fortalt mig for fire uger siden, at jeg ville være top-10 i verden og førstereserve til sæsonfinalen nu, ville jeg nok sige: "Undskyld, hvad??".

- Nu står jeg her, og jeg er superstolt. Jeg ser frem til at hvile mig lidt nu, og så får jeg forhåbentlig lov til at spille (i sæsonfinalen, red.), siger Holger Rune.

Hvis danskeren skal på banen i sæsonfinalen, kræver det, at en af de andre kvalificerede spillere trækker sig enten før eller under turneringen, og det er ikke helt usandsynligt.

Se Holger Rune få overrakt trofæet efter finalsejren ved ATP Masters 1000-turneringen i Pars. Han slog Novak Djokovic. Video: TV 2 SPORT