Tennis

Rune tager karrierens største sejr efter kæmpe drama

Den danske tennisspiller er ikke til at stoppe lige nu.

Holger Rune slog fire spillere fra top-10 på sin vej til finalen, og sørme om han ikke også fik has på legenden Novak Djokovic.

Efter tre medrivende sæt kunne den 19-årige dansker hæve trofæet ved ATP Masters 1000-turneringen i Paris.

Holger Rune 2-1 Novak Djokovic

  • 1. sæt: 3-6
  • 2. sæt: 6-3
  • 3. sæt: 7-5

Paris Masters er - som navnet indikerer - en ATP Masters 1000-turnering. Det er dermed kun de fire årlige Grand Slams og sæsonfinalen, der rangerer højere.

Det var Runes femte finale på ATP-niveau i år, og det var tilmed den fjerde turnering i træk, han stod blandt de sidste to.

Med sejren følger en præmiesum på lidt mere end seks millioner danske kroner.

Sådan forløb kampen

/ Ritzau

Selv om Rune har slået topspillere på stribe på sin vej til finalen, så var det fra starten af finalen tydeligt, at hans modstander denne gang var af en lidt anden kaliber.

Djokovic startede godt, og for første gang siden sin kamp i første runde blev Rune brudt, da serberen tidligt i første sæt gjorde det til 3-1 med hjælp fra to danske dobbeltfejl.

Rune havde ikke meget at skulle have sagt, når Djokovic servede, og serberen nærmede sig med sikre skridt sætsejren.

Bagud 2-5 var Rune tvunget til at holde serv, og selv om det lykkedes, så gjorde Djokovic uden slinger i valsen arbejdet færdigt i det efterfølgende parti.

Novak Djokovic løb med første sæt af Masters 1000-finalen mod Holger Rune. Video: TV 2 SPORT

Genfødt dansker

Efter i flere kampe at have været den, der var ovenpå, var Rune nu presset. Endnu mere, da Djokovic kom foran 40-0 i Runes udlæg i andet sæts første parti.

Men danskeren holdt stand og kom på 1-0 efter at have afværget serberens tre breakmuligheder.

Det gav måske Rune fornyet tro på tingene. I det efterfølgende parti lykkedes det da også at få skovlen under Djokovic, der efter sløset spil i egen serv måtte se Rune komme på 2-0 med sit første brud i kampen.

Generelt lignede andet sæt en næsten tro kopi af første. Bare med omvendte fortegn. Ved at holde sin serv sendte Rune kampen ud i et tredje og afgørende sæt, som danskeren altså gik ind til med medvind i ryggen.

Holger Rune havde Djokovic under kontrol i andet sæt. Video: TV 2 SPORT

Kæmpe drama

Det ændrede sig dog hurtigt, da Djokovic takket være en dansk dobbeltfejl fik brudt Rune og bragt sig på 3-1. Rune viste dog igen stor mental styrke ved øjeblikkeligt at svare tilbage. Først med et brud til 2-3 og derefter en udligning til 3-3 i egen serv.

Herefter lignede det en kamp om, hvem der ville blinke først. Djokovic satte Rune under pres ved at serve sig på 5-4, men det ænsede danskeren tilsyneladende ikke. Med sin stærke serv fik Rune nemt udlignet igen.

Rune slap dog ikke foden fra speederen. Danskeren fik derefter brudt Djokovic, så han nu havde muligheden for at serve sejren hjem.

Det endte med at blive kampens længste og mest intense parti. Djokovic spillede sig først til hele fem breakbolde, der dog alle blev spildt. Derefter blev det til en dansk matchbold, som blev misset takket være en dobbeltfejl.

Djokovic kom til endnu en breakmulighed, men kunne ikke få has på Rune. På den anden danske matchbold blev det så afgjort, da Djokovic sendte bolden i nettet og fik en tydeligt rørt Rune til at bryde ud i jubel.