Tennis

Australien når første Davis Cup-finale i 19 år

Australsk kaptajn er stolt af, at landet endelig er tilbage i en Davis Cup-finale efter afgørende doublesejr.

De australske tennisherrer er klar til finalen i landsholdsturneringen Davis Cup for første gang siden 2003.

Det står klart, efter at Kroatien blev slået med 2-1 fredag i semifinalen. Australien skal nu møde enten Canada eller Italien søndag.

Det var doubleparret Max Purcell og Jordan Thompson, som skaffede de australske tennisherrer sejren i den afgørende double.

Her vandt Thompson og Purcell 6-7, 7-5, 6-4 over Wimbledon-vinderne fra 2021 Nikola Mektic og Mate Pavic.

Hewitt belønnet for udskiftning

Den australske kaptajn, Lleyton Hewitt, som selv var med til at skaffe landet en Davis Cup-sejr i 2003, blev belønnet for en sen beslutning om at give Thompson pladsen som Purcells makker.

Indtil udskiftningen var det planen, at Matthew Ebden - som dannede par med Purcell på vej mod dette års Wimbledon-titel - skulle tage del i den afgørende double.

Men konstellationen med Purcell og Thompson gav pote.

- Det har været længe undervejs, siger Hewitt om finalepladsen.

- Vi er en stolt Davis Cup-nation, og jeg er meget stolt af de her gutter. De fortjener at komme til finalen og stå med en chance for at vinde det her.

En to timer lang gyser

Hewitt erkender, at der var en vis bekymring for skader hos Matthew Ebden.

- Men jeg var slet ikke bekymret for kemien mellem de her to (Purcell og Thompson, red.), siger Hewitt, som i sin aktive karriere i en periode var verdensetter og nåede at vinde Wimbledon og US Open.

Den afgørende doublekamp blev en to timer og 14 minutter lang duel, hvor det australske par med servegennembrud i andet sæts 11. parti og det afgørende sæts 7. parti satte kurs mod sejren.

Tidligere på dagen havde australske Alex de Minaur slået den tidligere US Open-vinder Marin Cilic 6-2, 6-2, hvilket skaffede den afgørende kamp.

Australien har en stolt Davis Cup-tradition med i alt 28 titler i turneringens over 100 år lange historie.