Kyrgios langer ud efter forbund: - Ingen respekt overhovedet

Nick Kyrgios giver udtryk for, at han ikke føler sig respekteret af det australske tennisforbund.

I religionsundervisningen hører du måske om Moses, der deler vandene. I tennis hører du om Nick Kyrgios.

Australieren er foruden sit tennisspil kendt for sin attitude både på og udenfor banen og holder sjældent igen, hvis han er utilfreds med noget.

Det er heller ikke tilfældet, efter den mest prestigefulde pris i australsk tennis (Newcombe Medal, red.) mandag blev uddelt.

Her var Nick Kyrgios blandt de nominerede, men Ashleigh Barty løb med prisen for femte gang i karrieren.

Det har fået Nick Kyrgios til tasterne på Instagram, hvor han i sin historie har delt et opslag fra fanprofilen sportsskeeda_tennis og skrevet "Griner højt. Ingen respekt overhovedet. Jeg er ligeglad".

Opslaget sammenligner de to spilleres år målt på tre parametre:

  • Titler: Ashleigh Barty har vundet tre titler i år, mens Nick Kyrgios har vundet fire
  • Grand Slam-titler: Ashleigh Barty har vundet én Grand Slam i 2022, mens Nick Kyrgios har været i én finale (single). Til gengæld fremgår det ikke, at han i double har vundet Australian Open
  • Sejre: Nick Kyrgios har 61 sejre i år, mens Ashleigh Barty står noteret for 14

På papiret har Nick Kyrgios altså vundet langt flere kampe i år - med til historien hører dog også, at Ashleigh Barty indstillede karrieren i marts.

- Selvfølgelig, griner højt

Den australske herrespiller har da også haft karrierens bedste år.

I starten af 2022 vandt han sammen med makkeren Thanasi Kokkinakis Australian Open i herredoublekategorien. 2022 blev også året, hvor han nåede sin første Grand Slam-finale på singlesiden - det var ved Wimbledon, hvor han dog måtte se sig besejret af Novak Djokovic.

Nick Kyrgios afslutter året som nummer 22 på verdensranglisten, mens han ligger nummer 13 på dobbeltsiden.

På trods af sine præstationer missede Nick Kyrgios altså Newcombe Medal, som uddeles til den bedste spiller og ambassadør for tennissporten i Australien.

Til gengæld blev han kåret til fansenes favoritdoble. "Selvfølgelig, griner højt" lyder det fra Nick Kyrgios på Instagram.