Tennis

Tauson tvunget til at melde afbud til Australian Open

Den danske tennisspiller Clara Tauson har pådraget sig en skade i foden og kommer derfor ikke til at spille turneringer i Australien.

Skaderne forfølger Clara Tauson.

Store dele af hendes 2022-sæson blev spoleret af rygproblemer, og nu er det en fodskade, der holder hende væk fra tennisbanen de kommende uger. Tauson er derfor tvunget til at melde afbud til blandt andet årets første Grand Slam-turnering, Australian Open, som begynder om få uger.

Til Ritzau oplyser Søren Tauson, Clara Tausons far, at 20-årige Tauson har forstuvet sin fod. Uheldet skete under træning på anlægget i Sydfrankrig, hvor hun forberedte sig på hardcourt-sæsonen.

- Uheldet bevirker beklageligvis, at hun ikke vil være i stand til at stille op i Australien. Det er naturligvis ekstremt ærgerligt, da Clara netop har spillet noget virkelig god tennis i Frankrig i både Angers og Limoges, skriver Søren Tauson i en SMS til Ritzau.

Derfor er Clara Tauson nu i Danmark, hvor hun træner let, i stedet for at være Down Under, hvor hun var tilmeldt en ITF-turnering i Canberra og senere skulle spille kvalifikationsturnering til Australian Open.

- Det er virkelig ærgerligt, at hun er kommet galt af sted. Hun leverede flotte resultater i tre turneringer i december, så jeg håber, at hun hurtigt bliver klar igen, så hun kan komme i gang med at spille turneringer næste år, siger Henrik Jensen, der er TV 2 SPORTs tennisredaktør.

Mister mange ranglistepoint

I januar i år spillede Tauson sig frem til en kvartfinale i en WTA-turnering i Melbourne, og i Australian Open nåede hun tredje runde – hendes hidtil bedste Grand Slam-resultat.

Med afbuddene til turneringerne i Australien efter nytår mister Clara Tauson dermed 190 ranglistepoint, og hun ryger derfor igen ud af top-100 på WTA's rangliste. I øjeblikket er hun nummer 96.

- Hun vil nu lægge en plan med sit medicinske team i det sydfranske for at blive frisk igen så hurtigt som muligt, skriver Søren Tauson til Ritzau.

Australian Open 2023 spilles fra 16.-29. januar.