Tennis

Murray var tydeligt irriteret i timelangt nattedrama: - Det er så respektløst

Andy Murray slog Thanasi Kokkinakis i 2. runde af Australian Open. Undervejs i kampen, der varede næsten seks timer, blev Murray nægtet toiletbesøg.

Klokken 04.05 om natten lokal tid i Melbourne kunne Andy Murray og Thanasi Kokkinakis takke hinanden for en maratondyst.

Australian Open-kampen, der endte med at blive et nattedrama, blev servet i gang torsdag klokken 22.20 lokal tid, og efter fem tætte sæt kunne Murray brøle ud mod tilskuerne.

Den 35-årige skotte vandt med cifrene 4-6, 6-7, 7-6, 6-3, 7-5 og skal i 3. runde af Grand Slam-turneringen møde Roberto Bautista-Agut fra Spanien.

Murray tydeligt irriteret over nej til toiletpause

I det, som endte med at blive Murrays længste tenniskamp nogensinde, blev en tabt serv af den australske hjemmebanefavorit Thanasi Kokkinakis i slutningen af femte sæt den tidligere femdobbelte Australian Open-finalists billet videre til turneringens 3. runde.

Murray var nede 0-2 i sæt i starten af opgøret, men spillede sig tilbage på 2-2.

Før femte sæt var Murray tydeligt irriteret over, at han ikke kunne få lov til at gå på toilettet. Den tidligere verdensetter og Grand Slam-vinder havde allerede brugt sin pause, men dommeren i tårnet ved siden af banen fik for rullende kameraer at vide, hvor utilfreds Murray var.

- Det er så respektløst, at arrangørerne har os herude til klokken 3 om natten, og vi så ikke engang kan få lov til at gå på toilettet, lød det fra Andy Murray.

Over ti timers tennis på to dage

De to natteravne byttede point i serverens favør frem til stillingen 5-5 i det afgørende femte sæt.

Ved stillingen 3-3 var kampen ved at tippe til Murrays fordel. Med tre break points kunne briten bryde den australske serv, men Kokkinakis ville det anderledes og vandt det ubarmhjertigt lange parti.

Igen ved stillingen 5-5 havde Murray breakpoints. Denne gang brød Murray serven og bragte sig foran 6-5.

Murray var også på banen i små fem timer i første runde mod Matteo Berrettini for to dage siden, og runder derfor ti timers tennis på to dage. Kampen mellem Murray og 26-årige Kokkinakis varede præcis 5 timer og 45 minutter – den næstlængste kamp i Australian Opens historie.