Tennis

Nu er Rune tredjestørste favorit til stor titel

Kun Djokovic og Tsitsipas har bedre chancer for at vinde Australian Open end Holger Rune, mener bookmakerne.

19-årige Holger Rune har en ualmindelig god chance for at vinde Australian Open.

Det mener i hvert fald et bredt udsnit af de bookmakere, der har licens i Danmark.

Kun den nidobbelte vinder af turneringen Novak Djokovic og græske Stefanos Tsitsipas har bedre chancer for at gå hele vejen end teenageren, mener blandt andre Danske Spil og Bet 365.

Hos Unibet deler Rune endda rollen som næststørste favorit med Tsitsipas.

Danske Spil og Bet 365 udbetaler begge 700 kroner for en indsats på 100 kroner, hvis Rune triumferer i Melbourne.

Unibet udbetaler 600 kroner for en indsats på 100 kroner på spil på både Rune og Tsitsipas.

Før turneringen kunne man til sammenligning få 2800 kroner for en indsats på 100 kroner hos Danske Spil, hvis man havde spillet på Rune.

Ingen store problemer

Den øgede tiltro til Holger Rune skyldes flere faktorer. Dels har han vundet sine kampe i første og anden runde i tre sæt og uden de store problemer.

Dels er også en del af de andre favoritter røget ud i løbet af de første dage. Verdensetteren Carlos Alcaraz meldte afbud allerede inden turneringens start, og siden er også blandt andre Rafael Nadal, Casper Ruud, Taylor Fritz og senest andenseedede Daniil Medvedev røget ud.

Det betyder, at Rune på papiret er rangeret som nummer fem af de tilbageværende spillere.

Bookmakerne har dog større tiltro til danskeren og rangerer ham højere end Andrey Rublev og Felix Auger-Aliassime, der ellers er seedet bedre end Rune og højere placeret på verdensranglisten.

Ingen let finalevej

Det skal endda ses i lyset af, at Runes vej til en eventuel finale langt fra er uden udfordringer.

Hvis Rune slår franske Ugo Humbert natten til lørdag, venter Andrey Rublev potentielt i fjerde runde, mens Djokovic bliver danskerens modstander i kvartfinalerne, hvis begge kommer så langt.

I første omgang skal Rune forbi Ugo Humbert, som danskeren i 2022 sikkert besejrede i to sæt i begge karrierens hidtidige to møder.

Blandt andet den faktor er med til at gøre Rune til markant favorit mod franskmanden. Bookmakerne giver således den unge dansker, hvad der svarer til 80-85 procent chance for at vinde opgøret i tredje runde.

Hvis man smider 100 kroner på Djokovic som vinder af Australian Open for tiende gang, giver det mellem 200 og 215 kroner til udbetaling hos de største bookmakere.