Tennis

Rune udtaget til landskamp

Som proklameret er Holger Rune en del af det danske Davis Cup-hold til opgøret mod Indien i februar.

I jagten på point til den individuelle verdensrangliste har Holger Rune ved flere lejligheder meldt afbud til tennislandsholdet i de seneste par år, men nu er han tilbage.

Som proklameret er 19-årige Rune nemlig en del af Davis Cup-truppen til opgøret mod Indien i Hillerød 3.-4. februar. Det meddeler Dansk Tennis Forbund i en pressemeddelelse fredag.

- Det er den stærkeste trup, jeg kan huske, vi har haft. Vi har fået et utrolig godt og homogent hold med nogle gode drenge, der har givet truppen noget dybde. Og så er det klart, at med Holger som top-10 spiller giver det noget ekstra, siger holdets kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, i pressemeddelelsen.

- Det er den højest rangerede mandlige spiller i nyere tid, og det er et privilegium at have ham på holdet. Han vil forstærke enhver nation i verden, så vi er utroligt glade for at have ham på holdet. Det er et kirsebær på toppen og noget, der gør, at vi kan præsentere et suverænt hold.

Rune får i Hillerød selskab af August Holmgren, Elmer Møller, Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard.

Frederik Løchte Nielsen har ikke lagt skjul på, at det på sigt er ambitionen, at det danske hold skal spille med ved Davis Cup Finals, der har deltagelse af verdens 16 bedste nationer.

Her kan Danmark tidligst være med i slutningen af 2024. Det kræver sejr over Indien i februar samt i de to efterfølgende kampe senere i 2023 og i første del af 2024.