Tennis

Verdensetter buldrer videre

Verdensetteren Iga Swiatek levnede ikke sin modstander en chance, da hun gik videre i Australian Open.

Det var nummer 1 mod nummer 100 på verdensranglisten, da Iga Swiatek fredag mødte Cristina Bucsa i tredje runde ved Australian Open.

Det endte også derefter. Spanske Bucsa var chanceløs mod Swiatek, som undervejs uddelte æg og vandt i to sæt med cifrene 6-0, 6-1.

Det var først, i hvad der endte med at være kampens næstsidste parti, at Bucsa kom på tavlen.

Dermed er 21-årige Swiatek klar til fjerde runde af grand slam-turneringen, som hun endnu ikke har vundet.

Topbrag venter

I næste kamp venter lidt af et topmøde. Swiatek, som sidste år vandt både French Open og US Open, skal således stå over for Elena Rybakina, som triumferede i Wimbledon i sommer.

Den russiskfødte kasakher er nummer 23 på verdensranglisten. Blandt andet fordi der ikke blev uddelt ranglistepoint ved sidste års Wimbledon, fordi russere og hviderussere var udelukket fra at deltage.

Iga Swiatek runder snart ti måneder som nummer et på verdensranglisten. Polakken indtog førstepladsen i starten af april 2022 og var generelt noget nær uovervindelig sidste år.

Hun vandt således otte turneringer, herunder altså to grand slams.

Undervejs havde hun gang i en imponerende stime af kampe. Fra midten af februar til starten af juli tabte Swiatek således ikke en eneste gang. 37 kampe i træk vandt hun.

Tidligere fredag morgen gik også den tredjeseedede amerikaner Jessica Pegula videre til fjerde runde af Australian Open. Det skete med en overlegen sejr over ukrainske Marta Kostyuk, som blev slået i to sæt med cifrene 6-0, 6-2.

Den amerikanske teenager Coco Gauff er også klar til fjerde runde efter en sejr over landskvinden Bernarda Pera i to sæt med cifrene 6-3, 6-2.

I herrernes turnering avancerede Stefanos Tsitsipas uden ret meget slinger i valsen til fjerde runde, da han over tre sæt slog hollandske Tallon Griekspoor med 6-2, 7-6, 6-3. Tsitsipas er seedet som nummer tre og skal i næste kamp, der svarer til en ottendedelsfinale, møde verdensranglistens nummer 16, italienske Jannik Sinner.