Tennis

Småskadet Djokovic spiller sig sikkert videre i Melbourne

Novak Djokovic har stadig bøvl med baglåret, men han spiller endnu på et højt niveau og nærmer sig Rune-møde.

Trods skavankerne i baglåret, som stadig driller Novak Djokovic, er den serbiske tennisstjerne sikkert videre til fjerde runde af Australian Open. Grand slam-turneringen, han har vundet ni gange i karrieren.

I lørdagens tredjerundekamp var han, fraregnet et tæt første sæt, i fin kontrol og vandt sikkert med 7-6, 6-3, 6-4 over 27.-seedede Grigor Dimitrov.

I næste runde venter Australiens Alex de Minaur. Vinder Djokovic den kamp, kan Holger Rune blive modstanderen i kvartfinalen.

Selv om det fra start var tydeligt, at den serbiske stjerne fortsat døjer med det venstre baglår, er han stadig på et niveau, som få andre kan matche.

Djokovic brød Dimitrov omgående og virkede på sikker kurs mod sætsejr. Ved 5-3 missede han tre sætbolde i bulgarerens serv, og straks efter formøblede han muligheden for at serve sættet hjem.

Begge nåede at misse sætbolde, inden Djokovic havde de bedste nerver i tiebreaken.

Efter sin elegante vinderflugtning som punktum på første sæt satte han sig på banen et øjeblik. Det var tydeligt, at låret var til gene for ham. Han fik behandling, og bentøjet holdt kampen ud, selv om han tydeligt passede lidt på det undervejs.

For mange perioder med fejl

Djokovic blev mere effektiv i sit spil og udnyttede Dimitrovs fejl endnu bedre.

Selv om han misbrugte tre breakbolde tidligt i andet sæt, så fik han sit break kort efter. Samtidig fik han større sikkerhed ind i egne servepartier, blandt andet takket være en voksende førsteserveprocent, og tog sættet med 6-3.

Manglende stabilitet har gennem hele karrieren været Dimitrovs store hæmsko. Hans topniveau er tårnhøjt, men han har for mange perioder med udfald og fejl.

Sidstnævnte kom til at præge hans spil i tredje sæt, og selv om han fik brudt Djokovic to gange, var det ikke nok, da han selv blev brudt tre gange.

Tredje runde blev endestationen for veteranen Andy Murray, som efter to hårde femsætskampe ikke kunne stå imod, da spanske Roberto Bautista Agut stod på den anden side af nettet.

Den 24.-seedede nedkæmpede skotten med cifrene 6-1, 6-7, 6-3 og 6-4. Han møder i fjerde runde den useedede amerikaner Tommy Paul.