Tennis

Rune rykker ind på Australian Opens største stadion

Knap 15.000 kan komme ind og se Holger Rune møde den hårdtslående russer Rublev mandag i Australian Open.

Man skal tidligt op, hvis man skal følge Holger Runes fjerderundekamp fra start.

Til gengæld kan der være masser af tilskuere på tribunerne, når Rune og Andrey Rublev spiller en om plads i kvartfinalen ved Australian Open.

Kampen mellem nummer ti og nummer seks i verden spilles på Rod Laver Arena, der med en kapacitet på næsten 15.000 tilskuere er det største stadion i Melbourne Park.

- Der er forskel på, om du spiller på de store baner, som Holger har gjort fra dag et i år. Det er noget særligt, og sådan skal det naturligvis også være, jo bedre man er rangeret. Det er helt rigtigt med fjerde runde på Rod Laver, siger Holger Runes mor og manager Aneke Rune til TV 2 SPORT.

Opgøret spilles tidligt mandag morgen dansk tid. Kampen begynder tidligst klokken 04.30 dansk tid – 14.30 lokal tid.

Rune-Rublev er placeret som kamp tre i mandagens program på hovedarenaen. Inden da spilles to kvindekampe, der afvikles fra klokken 1 og i bedst af tre sæt. Derfor er det muligt, at Rune først spiller senere end 4.30.

Holger Rune har spillet sine første kampe ved dette års Australian Open på Kia Arena med plads til cirka 5.000 tilskuere og på John Cain Arena, hvor der kan være cirka 10.000 fans.

Rolig træning efter uheld

Tidligt søndag morgen dansk tid indledte Rune et træningspas i Melbourne med tape om det ene håndled.

I lørdagens kamp faldt han og slog sig i begyndelsen af andet sæt, men Rune smed hurtigt tapen og fortsatte sin træning.

Træningen foregik i roligt tempo, og danskeren slog hverken igennem i forhånden eller serven.

Der var dog godt humør ved træningen, og Rune så ikke plaget ud - men virkede en smule forsigtig efter gårsdagens forskrækkelse.