Stjernetræner om Rune: Et godt samarbejde kan vare længe

Når to parter "er tilfredse med det, de kan opnå sammen", kan et samarbejde fungere længe, siger Mouratoglou.

Stjernetræneren Patrick Mouratoglou åbner for et længere samarbejde med den danske tennisspiller Holger Rune.

Mouratoglou har været med på holdet omkring den 19-årige dansker siden midten af oktober sidste år, og det er uvist, hvor længe han bliver på holdet omkring Rune, som også tæller Runes barndomstræner Lars Christensen.

I et skriftligt svar til Ritzau holder Mouratoglou døren åben.

- Der er aldrig nogen garantier i sport på højt niveau, skriver Mouratoglou som svar på spørgsmålet om, hvorvidt han kan se sig selv i en mere permanent rolle på holdet. Når et samarbejde er produktivt, og begge parter er tilfredse med det, de kan opnå sammen, så kan det fungere i lang tid, lyder det fra den franske stjernetræner.

Mouratoglou er nok mest kendt som tidligere træner for Serena Williams og det tennisakademi, der bærer hans efternavn, og som Holger Rune er tilknyttet.

Franskmanden var træner for Simona Halep, da det i oktober kom frem, at hun under US Open i august afleverede en dopingprøve, der indeholdt det ulovlige stof roxadustat. Halep har bedyret sin uskyld, men er suspenderet indtil videre.

Ingen dato fastsat

Tidligere under turneringen har barndomstræner Lars Christensen udtalt til Ritzau, at Mouratoglou er med "i starten af det nye år også". Men der er altså ikke blevet sat nogen dato på samarbejdets længde.

Mens Mouratoglou har været med på holdet har Rune taget det sidste skridt ind i den absolutte verdenstop.

Sidste sæson fik således en fortrinlig afslutning, da Rune slog halvdelen af top-10 på vejen mod Paris Masters-triumfen.

I finalen i begyndelsen af november slog Rune serbiske Novak Djokovic. Både Rune og resten af lejren har udtalt sig positivt om samarbejdet med Mouratoglou.

Rune jagter for tiden en grand slam-triumf ved Australian Open. Mandag skal han i aktion i fjerde runde mod Andrey Rublev fra Rusland.