Tennis

- Den her gør meget ondt, siger Holger Rune

Holger Rune missede matchbolde og røg ud i fjerde runde af Australian Open.

19-årige Holger Rune havde gode muligheder for at spille sig i kvartfinalen ved årets første Grand Slam-turnering, men han endte med et ærgerligt og dramatisk nederlag i fem sæt til verdens nummer seks, Andrey Rublev.

- Det var en god kamp. Heldet var selvfølgelig på hans side. Jeg havde nogle chancer, som jeg ikke tog, men omvendt spillede han godt på de tidspunkter. Selvfølgelig er jeg skuffet, men fantastisk kamp at spille, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Holger Rune var foran med 5-2 i femte og afgørende sæt, og alt tydede på en dansk plads i kvartfinalen ved Australian Open.

Én bold fra sejren

Men Rublev brød tilbage og fik udlignet. Ved stillingen 6-5 i dansk favør tilspillede danskeren sig så to matchbolde, men igen bed Rublev fra sig.

Også i tiebreaken, hvor der i et afgørende sæt spilles til 10, var den danske fordel stor ved stillingen 5-0. Det endte dog med et netruller fra Rublev på den afgørende bold, så Holger Rune missede en plads i kvartfinalen med sætcifrene 3-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-7 (9-11).

- Den her gør meget ondt, siger Holger Rune.

- Jeg var tæt at vinde. Én bold fra at stå i kvartfinalen. Men igen må jeg se på det positive og de ting, der skal blive bedre. Jeg skal være bedre i min serv.

- Man kan selvfølgelig kigge tilbage på 5-0 i matchtiebreaken og to matchbolde, hvor han lavede to gode førsteserver, men jeg synes, jeg skal kigge på det parti ved 5-3, hvor jeg kan serve kampen hjem, hvor jeg ikke satte en førsteserv. Der skal jeg være bedre på min serv, for jeg havde en stor chance for at vinde 6-3.

Nød turneringen

Skuffelsen til trods kan Holger Rune se tilbage på en god turnering i Australien.

Han inkasserer halvanden million kroner for pladsen i fjerde runde, og er han lige nu vej til at hoppe op som nummer ni på verdensranglisten.

- Det er en kæmpe motivation. Jeg glæder mig allerede til at komme tilbage til Australien næste år. Det er et fantastisk stadion at spille på med et vanvittigt godt publikum og en fed kamp at spille, siger Holger Rune.

- Det er fedt at måle sig selv mod de bedste i verden i bedst af fem-sæt og vide, at jeg kan spille med og have chancer for at slå dem. Fysikken var god, og jeg har god selvtillid.

Danskerens bedste resultat ved en Grand Slam kom i sidste års French Open, hvor han nåede kvartfinalen.