Tennis

Djokovic knuser australsk håb

Tilskuerne var på nakken af Novak Djokovic, der svarede igen ved at besejre australske Alex de Minaur.

Selv om flere tilskuere forsøgte at hyle Novak Djokovic ud af den, så lykkedes det ikke.

Den tidligere verdensetter spillede sig suverænt i kvartfinalen ved Australian Open med en sejr på 6-2, 6-1, 6-2 over den sidste tilbageværende australier i turneringen, Alex de Minaur.

De højlydte tilskuere blev flere gange bedt om at dæmpe sig, når de råbte ned mod Djokovic.

Serberen virkede dog næsten ligeglad i det til tider fjendtlige miljø på Rod Laver Arena og gav Alex de Minaur en tennislektion af de store.

De Minaur lagde ellers fint ud i første sæt, hvor verdensranglistens nummer 24 fulgte med frem til 2-2, hvorefter Novak Djokovic for alvor begyndte at sætte sig på kampen.

Serberen vandt de næste ni partier og var derfor tæt på at give sin australske modstander et såkaldt æg i andet sæt. Det samme var tilfældet i tredje sæt, men igen fik Alex de Minaur afværget.

I kvartfinalen skal Novak Djokovic op imod Andrey Rublev, der tidligere på mandagen slog danske Holger Rune i en femsætsgyser.

Novak Djokovic har vundet Australian Open ni gange tidligere i karrieren. I 2022 måtte han dog forlade grand slam-turneringen i Melbourne, før den gik i gang, på grund af en manglende coronavaccination.