Tennis

Holger Rune misser matchbolde og taber kæmpe drama

Den danske tennisstjerne Holger Rune kæmpede sig tilbage i fjerde runde af Australian Open og havde matchbolde, men tabte til verdens nummer seks.

Holger Rune havde flere muligheder for at spille sig i sin anden Grand Slam-kvartfinale i karrieren, men endte med at tabe til verdens nummer seks, russiske Andrey Rublev.

Dermed er danskeren ude efter fjerde runde af Australian Open.

Undervejs i det afgørende sæt var Rune ellers foran med 5-2, ligesom han også missede to matchbolde i et af Rublevs servepartier. Alligevel endte det hele i et kæmpe drama, der først blev afgjort i en såkaldt match-tiebreak, hvor danskeren tabte 9-11 efter en russisk netruller på det afgørende slag.

HOLGER RUNE - ANDREY RUBLEV

  • 1. sæt: 3-6
  • 2. sæt: 6-3
  • 3. sæt: 3-6
  • 4. sæt: 6-4
  • 5. sæt: 6-7 (9-11)

Rublev er nu klar til et kvartfinaleopgør mod enten hjemmebanehåbet Alex de Minaur eller den serbiske turneringsfavorit, Novak Djokovic.

Nervøs start vendt til sætsejr

Allerede fra starten af kampen havde Holger Rune svært ved at finde samme storspil frem, som han havde vist i de første tre runder i Melbourne.

Samtidig blev han hårdt presset af Andrey Rublev, der snuppede første sæt med 6-3.

Danskeren formåede dog stille og roligt at spille sig ind i kampen, og i andet sæt virkede han i den grad til at have hævet sit niveau. Det resulterede også i en sætsejr og balance i regnskabet.

Rune modtog lægehjælp

Tredje sæt endte hos Rublev med samme cifre som de to første, og da Holger Rune kort inde i fjerde sæt tilkaldte fysioterapeut og en læge, fordi han tilsyneladende var utilpas, så det sort ud.

Trods de fysiske udfordringer fik Holger Rune vendt opgøret på hovedet, da han fremtvang et femte sæt, hvor han pludselig var altdominerende.

Foran 5-2 i afgørende sæt stod danskeren med alle muligheder for at vinde opgøret, men det hele endte med tre hurtige russiske partier, så stillingen var 5-5.

Her viste Holger Rune klassen og bragte sig foran 6-5, hvorefter han tilspillede sig to matchbolde i Rublevs serveparti. Igen formåede Rune dog ikke at lukke ned, og så skulle det hele afgøres i en matchtiebreak, hvor russeren til sidst havde heldet på sin side.