Djokovic knuser Runes overmand

Novak Djokovic er klar til semifinalen i Australian Open efter klar sejr over russeren Andrey Rublev.

Novak Djokovic er bare to sejre fra at vinde sin tiende titel i Australian Open. Onsdag vandt han sin kvartfinale mod den femteseedede russer, Andrey Rublev, med de overbevisende cifre 6-1, 6-2, 6-4.

Rublev slog i fjerde runde Holger Rune i et drama over fem sæt, men i kvartfinalen var han chanceløs.

Det var syvende gang, at Rublev var i kvartfinalen i en Grand Slam-kvartfinale, og han har endnu til gode at spille sig i semifinalen.

Kæmpede mod overmagten

Onsdagens cifre lyder voldsomme, men faktisk spillede Rublev i perioder fint og viste prøver på sit repertoire, særligt i første sæt.

Russerens problem var blot, at Djokovic ramte et nærmest umenneskeligt niveau fra baglinjen, og der skulle utroligt meget til for at vinde bolde nok til at sætte partier sammen for Rublev.

Når Rublev endelig spillede sig frem til breakbolde, afviste Djokovic dem lige så hurtigt med en stærk serv eller utagelige vindere.

Rublev kunne da heller ikke holde serberen fra fadet i egen serv, og så måtte cifrene blive grumme.

Har ikke tabt i 26 kampe i træk

Som kampen skred frem, mistede Rublev efterhånden modet, og så var klasseforskellen endnu mere slående.

I tredje sæt brød Djokovic til 1-0, og derfra cruisede han sejren hjem efter to timers spil.

Djokovic har tidligere i turneringen været svækket, og i kvartfinalen havde han stadig sit venstre lår bundet op, men han så ikke ud til at være generet overhovedet.

I semifinalen på fredag skal Djokovic møde amerikaneren Tommy Paul, der tidligere onsdag slog landsmanden Ben Shelton i kvartfinalen.

Djokovic har ikke tabt en kamp i Australian Open siden 2018. Han har vundet sine seneste 26 kampe i Melbourne.