Tennis

Danmark rykker op trods uventede problemer for Holger Rune

Opdateres ...

Der er 497 placeringer mellem dem på verdensranglisten, men danske Holger Rune var i problemer og nede med sætbolde mod indiske Sumit Nagal.

Danskeren tog dog sejren for Danmark i Davis Cup-kampen mod Indien, som sikrede dansk oprykning.

Holger Rune 2-0 Sumit Nagal

  • Første sæt: 7-5
  • Andet sæt: 6-3
  • Danmark vinder 3-1 over Indien

Med sejren spillede Danmark sig op i Davis Cups næsthøjeste niveau, World Group 1, mens Indien ryger ned i World Group 2.

Holger Rune blev pludselig sendt i kamp i double tidligere på dagen, hvor han sammen med Johannes Ingildsen vandt en nøglekamp og bragte Danmark foran med 2-1 i kampe.

40 minutter senere stod Holger Rune så med dansk matchbold i singlekampen mod Nagal, og han levede – trods vanskeligheder og frustrationer i første sæt – op til sin enorme favoritværdighed.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Rune kom planmæssigt godt fra start med et rent servegennembrud og føring på 2-0, men derefter var han nærmest ikke til at kende i syv-otte partier.

Først fulgte et ufokuseret dansk parti med to dobbeltfejl, der medvirkede til indisk servegennembrud.

Nagal tog medvinden ind i de næste partier, hvor han spillede ganske fin tennis og viste, hvorfor han tidligere i karrieren har været oppe af snuse til top-100.

Han havde endda tre muligheder for at bryde Rune for anden gang i træk, men Rune afværgede ved at vinde de næste fem bolde.

Alligevel fortsatte danskeren med at være en anelse rystet. Han havde svært ved at sætte sig igennem kontinuerligt og lavede mange uprovokerede fejl. Nogle gange gik bolden omkring en meter ud.

Også ved 3-3 var Rune i besværligheder i egen serv, og i partiet efter gik det galt med inderens brud til 5-4. I det næste parti spillede Nagal sig til to sætbolde, men Rune kæmpede sig tilbage og udlignede til 5-5.

Rune fokuserede på at holde boldene i gang, og på den måde fik han inderen til at begå fejlene. Det gav Rune frigjortheden tilbage, og med fornyet selvtillid lukkede han sættet med endnu et brud til 7-5.

Nu var den gamle Rune tilbage, og han fik arenaen til at koge med et par vinderslag, som han selv måtte smile stolt af.

Nemt blev det dog aldrig mod Nagal, der kæmpede til det sidste for at skabe sensation.

Da Rune kunne serve sejren hjem, vandt inderen de første to bolde i partiet, men Rune vandt de fire næste bolde og satte punktum med et servees.