33-årig fuldtidsansat endte ved et tilfælde i turnering – og har nu sin første ATP-sejr

Det er aldrig for sent at komme i gang med elitesport. Spørg bare kroatiske Matija Pecotic.

Han er 33 år, afdelingsleder i et byggeinvesteringsfirma, og navnet er Matija Pecotic.

Du har med overvejende sandsynlighed aldrig hørt om ham, medmindre du er en tenniskender af rang.

Tilbage i 2021 tabte kroatiske Pecotic nemlig en Challenger-kamp i Verona til Holger Rune, og det er meget muligt det bedste bud på, hvorfor du skulle have et kendskab til Pecotic.

Han er nummer 784 i verden, og tirsdag aften dansk tid havde han aldrig vundet en tenniskamp på ATP Touren. Det er der lavet om på nu, og derfor spreder navnet Matija Pecotic sig hastigt i tenniskredse i øjeblikket.

Natten til onsdag dansk tid vandt den aldrende kroat således sin førsterundekamp ved ATP 250-turneringen i Delray Beach, Florida.

Pecotic, der kom ind i turneringen via kvalifikationen, vandt i tre sæt over den tidligere top-10 spiller Jack Sock. En sejr, der blev hevet i land, selvom kroaten var bagud 4-0 i første sæt.

- Det er meget specielt at besejre en professionel tennisspiller her i dag. Det var fuldstændig uventet. Jeg nyder det og ser, hvor langt jeg kan nå, og hvis det ikke går, vender jeg tilbage til mit arbejde på mandag.

- Jeg var nødt til at gå tidligt fra arbejde i dag. Jeg var nødt til at sende en e-mail til hele holdet, og nu bliver jeg nødt til at bede om endnu en fridag i morgen (torsdag, red.), siger Pecotic med et stort smil efter kampen.

Var tilfældigvis i området

33-årige Pecotic bærer rundt på en ret speciel historie. Det er i sig selv spektakulært at vinde sin første ATP-kamp i så sen en alder.

Især taget i betragtning af, at han har et fuldtidsarbejde. Faktisk spiller Pecotic blot tennis på deltid, da han af og til spiller lidt inden arbejde mod sin chef på 70 år. Eller mod en kollega på 55 år.

Det var da heller ikke planlagt, at Pecotic skulle deltage i kvalifikationen til turneringen i Delray Beach.

Ved et tilfælde var han i området for at hente nogle ketsjere, og 30 minutter før en kamp blev han kaldt ind som afløser. Faktisk blev han kaldt ind så sent, at speakeren til kampen ikke havde opfanget det og kaldte et forkert navn.

Pecotic vandt dog over Stefan Kozlov i to sæt, og i anden runde i kvalifikationsturneringen besejrede han Tennys Sandgren i tre sæt.

Dermed blev han klar til sin første hovedrunde-kamp ved en ATP-turnering, og den endte som bekendt i en sensationel sejr.

"Jeg ved, det ikke varer for evigt"

Nu står han så med sin første sejr i en ATP-hovedrunde på CV’et, og Pecotic nyder selvsagt bare øjeblikket.

- Jeg elsker at spille tennis, men jeg ved, at det ikke varer for evigt. Jeg er 33 år. Jeg prøver at træne maksimalt hver dag, hvor jeg tager i fitnesscenteret eller løber en tur efter arbejde.

Pecotic prøvede første gang kræfter med professionel tennis i 2014. I 2016 havde han kæmpet sig op som nummer 206 i verden, inden han måtte stoppe grundet komplikationer fra en maveoperation.

Efterfølgende tog han en uddannelse på Harvard og blev færdig i 2019, og da han var færdiguddannet, satte han sig selv et mål om at spille tennis i 12 måneder for at se, hvor langt det ville række.

På seks måneder spillede han sig op i top-320, men derefter stoppede Touren på grund af coronapandemien.

Derfor indstillede han definitivt karrieren for at arbejde fra 9 til 16 ved Palm Beach i Florida. Noget tyder dog på, at Pecotic har fået smag for give tenniskarrieren et sidste skud.

Natten til torsdag dansk tid møder Pecotic verdensranglistens nummer 55, Marcos Giron.