Holger Rune trækker sig

Den danske tennisstjerne døjede med en skade omkring håndleddet.

Holger Rune er færdig i ATP 500-turneringen i Rotterdam.

Den danske tennisstjerne måtte trække sig med en skade i højre håndled midt i andet sæt, hvor han var bagud 0-4 mod hollandske Gijs Brouwer.

Kort forinden havde Holger Rune fået behandling af kampens læge, men et enkelt parti senere måtte han sige "tak for kampen" til sin modstander.

- Jeg faldt ned på mit håndled under Australian Open, og det har faktisk gjort ondt lige siden. Jeg har spillet igennem lidt smerte, men i dag gjorde det mere og mere ondt, som kampen skred frem, og til sidst gjorde det for ondt til at fortsætte, siger Holger Rune til TV 2 SPORT efter kampen.

Rune 0-2 Brouwer

  • 1. sæt: 4-6
  • 2. sæt: 0-4 (Rune trak sig herefter)
  • Rune er nummer 9 på verdensranglisten, mens Brouwer er nummer 160

Højlydte tilskuere

Det ærgerlige exit kom på bagkant af en frustrerende kamp for teenageren, der var storfavorit til sejren.

Rune var foran 4-2 i første sæt og på kurs mod sejren. Men den fjerdeseedede dansker mistede tilsyneladende fatningen i en hal, hvor et højlydt mindretal havde problemer med at dæmpe sig, når Rune skulle serve.

Larmende tilskuere forstyrrer Holger Rune så meget, at han må afbryde sin serv. Video: TV 2 Sport

Rune tabte otte partier i træk, inden han fik behandling for sin skade og efterfølgende ikke kunne slå ordentligt igennem.

I samme turneringshalvdel fortsatte italienske Jannik Sinner torsdag sin optur, da han slog førsteseedede Stefanos Tsitsipas 6-4, 6-3. Sinner, der søndag vandt ATP-turneringen i Montpellier, møder i sin kvartfinale Stan Wawrinka.

Gijs Brouwer, der slog Holger Rune, møder hollandske Tallon Griekspoor i kvartfinalen.