Tennis

Hans besættelse er sund, forsikrer Aneke Rune

Holger Rune kan ikke få nok af at spille eller se tennis, hvilket stjernen Stefanos Tsitsipas tidligere har advaret ham mod.

- Du kan se, hvor besat han er af sporten. Han lever, ånder og tænker - tror jeg - tennis hele tiden. Hvilket er godt, men det kommer måske også med nogle ulemper, for man er nødt til at have andre ting i sit liv, som man ser frem til, og som giver én glæde.

Ordene kommer fra tennisspilleren Stefanos Tsitsipas og er rettet mod Holger Rune, som han efterhånden kender aldeles godt.

Runes mor og manager, Aneke Rune, erkender også, at tennis fylder det meste for hendes 19-årige søn, men at det hverken er eller kommer til at blive et problem.

- Nu kender vi jo Stefanos særdeles godt, og han er en noget mere kunstnerisk og filosofisk type end Holger. De to er helt forskellige karakterer med forskellige tilgange til de ting, de laver, siger Aneke Rune til TV 2 SPORT.

- Samtidig er Holger kun 19 år gammel. Når han sidder og studerer tennis, er det, fordi der er så mange ting, han gerne vil forbedre. Og det skal han selvfølgelig ikke forhindres i.

Rune og Tsitsipas har trænet på samme akademi, mens de også har dannet doublepar

”Nogle gange kan jeg godt bede ham om at styre sig”

Mens mange kobler af ved at se Netflix, hælder Rune stadig mere til at se sine kolleger spille tennis.

Selvom Aneke Rune ser et formål med sønnikes forgabelse i tennissporten, kan hun nogle gange forsøge at distrahere ham.

- Jeg kan godt bede ham om at styre sig, men det er ikke altid lige let. Så siger han ”ja, ja”, og så lader han, som om han klikker over på noget andet end tennis i fjernsynet. Det er jo det, han synes, der er fedt at se, og det er med til at gøre ham dygtigere, fortæller Aneke Rune med et smil.

- Det er ikke bare underholdning for ham. Han sidder og nørder returneringer og en masse detaljer, som han efterfølgende prøver af til træning. Så det er en sund besættelse.

Er han besat af tennis?

- Det er han. Det har han været, lige siden han startede med at spille. Det er hans passion, og han går all in på det. Det er jo fedt, at det brænder igennem, lyder det.

Holger Rune, der lige nu er placeret som nummer ni på verdensranglisten, måtte trække sig fra sin seneste kamp i ATP 500-turneringen i Rotterdam med en håndledsskade.