Tennis

Djokovic trækker sig fra Indian Wells

Beslutningen fra den uvaccinerede Djokovic kunne tyde på, at hans ansøgning om indrejse i USA har slået fejl.

Verdensetteren Novak Djokovic har formelt trukket sig fra lodtrækningen til ATP Masters 1000 Indian Wells i Californien.

Det oplyser turneringsembedsmænd søndag lokal tid.

Djokovics beslutning kunne pege på, at hans ansøgning om en særlig indrejsetilladelse til USA har slået fejl. Ifølge Florida-senator Rick Scott er det tilfældet.

Den serbiske tennisspiller er ikke vaccineret mod coronavirus, og derfor kan han ikke uhindret rejse ind i USA, som fortsat kræver, at flypassagerer er vaccineret.

Frem til 10. april skal alle udenlandske statsborgere være fuldt vaccinerede, før de kan rejse ind i USA.

Djokovic ansøgte i februar den amerikanske regering om særlig tilladelse til at spille ved turneringerne i Indian Wells og Miami.

- Mine planer efter Dubai afhænger af USA. Jeg venter på et svar, så det er ikke op til mig. Jeg vil snart få noget at vide, sagde 22. februar.

- Jeg ser frem til en positiv beslutning i den nærmeste fremtid, men det er ude af mine hænder.

Misser turneringen i Indian Wells for andet år i træk

Den tidligere topspiller Tommy Haas, der er turneringsdirektør for Indian Wells, har tidligere kaldt det en skændsel, såfremt Novak Djokovic ville blive nægtet adgang til USA.

Serberens beslutning om ikke at blive vaccineret har skabt flere problemer for ham. Sidste år rejste han ind i Australien for at deltage i Australian Open, men blev smidt ud af landet.

Siden gik han også glip af turneringerne i Indian Wells og Miami Open, før han til sidst også måtte opgive at spille Grand Slam-turneringen US Open.

I år fik han lov til at deltage i Australian Open og vandt.

Hovedturneringen i Indian Wells begynder onsdag 8. marts, hvor danske Holger Rune er med. Med Djokovic ude vil Rune være seedet som nummer otte. Der er lodtrækning til turneringen sent mandag aften dansk tid.

Miami Open spilles to uger senere.