Tennis

Andenseedet stjerne i chok-exit

Verdensranglistens nummer tre, Stefanos Tsitsipas, er ude af Indian Wells efter nederlag til useede Jordan Thompson.

Australske Jordan Thompson kan fredag meget vel have skrevet en af karrierens største præstationer på cv'et, efter at han i anden runde slog Stefanos Tsitsipas ud af Indian Wells i Californien i USA.

Thompson med det karakteristiske overskæg tog den imponerende sejr efter at have vundet både første og tredje sæt på tie break. Kampen endte med cifrene 7-6, 4-6, 7-6 – 7-5 i det afgørende tiebreak.

Stefanos Tsitsipas indtager for tiden tredjepladsen på tennisherrernes verdensrangliste og var andenseedet til turneringen i Californien. Jordan Thompson ligger 84 pladser længere nede på 87.-pladsen og er useedet ved Indian Wells.

Det overraskende nederlag får i første omgang ingen indflydelse for Holger Rune i den store turnering. Danskeren er nemlig havnet i den anden side i turneringstræet og ville først kunne møde den stærke græker i en eventuel finale.

Stor turnering

Turneringen er blandt de vigtigste på ATP-touren og rangerer lige under de fire grand slam-turneringer.

- Det er helt uvirkeligt her til en Masters 1000-turnering (...) at tage sådan en sejr er helt utroligt, siger Jordan Thompson ifølge nyhedsbureauet AFP efter kampen.

Det er bare hans anden sejr over en top 10-spiller, efter at han i 2017 gjorde comeback mod skotten Andy Murray ved Queens Club-mesterskaberne i London. I næste runde møder australieren enten amerikanske Maxime Cressy eller chilensk-canadiske Alejandro Tabilo.

Ruud og Norrie videre

Norske Casper Ruud gik også videre fra anden runde af Indian Wells fredag. Her besejrede han på fornem vis argentinske Diego Schwartzman med cifrene 6-2, 6-3.

Britiske Cameron Norrie, som vandt Indian Wells i 2021, slog Tung-lin Wu fra Taiwan 6-2, 6-4.

På kvindesiden viste belarusiske Aryna Sabalenka sig som for stor en mundfuld for russiske Evgeniya Rodina. Russeren blev slået med cifrene 6-2, 6-0.