Tennis

- Runes modstander har ikke stor respekt for nogen

Holger Rune skal være på dupperne og spille god tennis, ellers kan han komme i problemer mod undervurderet amerikaner, siger ekspert.

Kontrasterne er store mellem Mackenzie McDonald og Holger Rune.

Den ene tog en tur igennem det amerikanske skolesystem og fik en sen debut på ATP-touren, mens den anden har gjort kometkarriere i en tidlig alder.

Placeringsmæssigt på verdensranglisten er det også nummer 52 mod nummer 8. Det er dog også de faktorer, der gør, at Mackenzie McDonald kan være en farlig modstander, når de to krydser klinger i den store Masters-turnering i Indian Wells.

- Ham her lægger sig ikke ned. Han er meget uimponeret og har ikke synderligt stor respekt for nogen, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Peter Bastiansen.

- Han er en rigtig amerikaner, der spiller sin chance og ser kampen mod Holger Rune som en mulighed for at skabe sig et større navn end det, han har i øjeblikket.

Akavet men effektiv amerikaner

Tenniseksperten mener også, at Mackenzie McDonald er en undervurderet spiller.

Amerikanerens personligt bedste placering på verdensranglisten er nummer 48, men hans måde at spille tennis på kan komme til at drille Holger Rune, der kommer ind til kampen som favorit.

- Han er gået under radaren, og man har ikke hørt meget om Mackenzie McDonald. Han spiller en form for tennis, som er anderledes end så mange andres. Det er akavet tennis.

McDonald's resultater

Så langt er amerikaneren kommet i Grand Slam-turneringer: 

  • Australian Open - 4. runde (2021)
  • French Open - 3. runde (2022)
  • Wimbledon - 4. runde (2018)
  • US Open - 2. runde (2021) 

Har været i aktion i en enkelt ATP-finale ved ATP500-turneringen Citi Open i 2021.

- Holger Rune kan godt få problemer med den slags spillere, hvis han ikke holder tempo og styrer duellerne. Bliver han for passiv, kommer McDonald med sin kontratennis, og så kan Holger Rune godt komme i problemer.

Derfor er det vigtigt, at den danske favorit tager teten og kommer forberedt til opgøret.

- Han skal ind og spille hurtigere end McDonald, og det kan han godt. Han server bedre end amerikaneren og spiller generelt hurtigere. Jeg kan godt forestille mig, at Rune vinder i to sæt – men det bliver to tætte sæt.

Opgøret mellem Holger Rune og Mackenzie McDonald er det første de to spillere imellem, og det kan ses natten til søndag – tidligst klokken 3.00 – på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.