Rune-opførsel ved nettet aldrig set før, siger amerikansk journalist

Tennissporten har brug for spillere som Holger Rune, der bringer kant og krydderi ind i sporten, mener Ben Rothenberg.

- Jeg håber ikke, at Holger Rune ændrer sig.

Ønsket kommer fra den anerkendte amerikanske tennisjournalist Ben Rothenberg efter midnatsdramaet mellem Stan Wawrinka og den danske teenager ved Indian Wells.

Amerikaneren er vild med Holger Runes skæve facon og umiddelbarhed – også selvom han denne gang ramte forbi skiven med ordene ved nettet. Det er i hvert fald den amerikanske journalists analyse af situationen.

- Hvorfor skulle Stan have noget at sige, efter at han vandt? At bede vinderen om en kommentar på den måde virker underligt og upassende.

- Hvis Holger i stedet havde sagt noget i stil med: ”Bare rolig, jeg vil ikke kalde dig en baby eller en gammel mand” eller sådan noget, havde det været noget mere elegant, siger Ben Rothenberg til TV 2 SPORT.

Kan ikke mindes fortilfælde

Det er ikke kun i Danmark, at Holger Runes ”har du ikke noget at sige nu?”-kommentar trækker overskrifter.

Selvom ordudvekslingen ikke var på meget mere end to sætninger og varede få sekunder, er det noget, der vil hænge fast i lang tid hos tennisfans og -journalister, er Rothenberg overbevist om.

- En af mine kollegaer siger det meget godt: Han kan ikke mindes fortilfælde, hvor en spiller, der har tabt, opfører sig sådan og nærmest hoverer ved nettet. Det var også mærkeligt.

- Altså, det er ikke usædvanligt, at der sker noget ved håndtrykket, hvis der er en form for spænding eller historie mellem to spillere, men normalt griber den tabende spiller det anderledes an. For det var, som om Rune forsøgte at håne Wawrinka.

Tennissporten har brug for realitystjernen Holger Rune

Selvom den rutinerede schweizer står tilbage som vinder af ordkampen, er Holger Rune en mester på den lange bane.

Ben Rothenberg er således overbevist om, at den 19-årige dansker går en stor fremtid i møde.

- Han er mere kamplysten og udadvendt end den gennemsnitlige ATP-spiller, og det er fantastisk, synes jeg. Det gør tingene meget mere interessante. Vi har haft en generation med blandt andre Roger Federer, der virkelig fik gjort det at være en gentleman populært. Så det er rart at have nogen, der nogle gange bringer en lille smule kant og krydderi ind i spillet. Og det har Holger i sin hidtil meget korte karriere gjort flere gange.

Dramatikken får Rothenberg til at se endnu mere frem til næste sæson af Netflix-dokumentaren 'Break Point', der følger et udpluk professionelle tennisspillere.

En af de nye på plakaten er Holger Rune, hvis karakteristika passer perfekt ind i sådan et format.

- Holger er en slags klassisk reality-tv-karakter, fordi han har et instinkt, der søger mod konflikter og tager kampene. Det er noget, der virkelig manglede i første sæson, siger Rothenberg og tilføjer:

- Og så kan det godt være, at nogle personer ruller lidt med øjnene over ham og kalder ham for umoden. Men vi skal huske på, at han kun er 19 år. Han har lov til at være, som han er, uden at folk dømmer ham for hårdt.

Holger Rune stemplede for alvor ind på verdensscenen sidste år og er i øjeblikket nummer otte på verdensranglisten.