Tauson tilbage på landsholdet

De danske tenniskvinder deltager ved Billie Jean King Cup i april. Danmark er lige nu placeret i det tredjebedste lag.

Clara Tauson er klar til igen at spille i rødt og hvidt for Danmark – for første gang i to år. Det meddeler Dansk Tennis Forbund (DTF) i en pressemeddelelse tirsdag.

Tauson skal stå i spidsen for de danske tenniskvinder, når Billie Jean King Cup spilles i tyrkiske Antalya fra 10. til 15. april.

DTF har udtaget Tauson, efter den 20-årige tennisspiller sidste år meldte fra til landsholdet med den begrundelse, at hun sammen med sit team ville koncentrere sig om den individuelle karriere. Nu er hun tilbage, og det glæder TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen.

- Det er jo en klar forstærkning af landsholdet, at Clara Tauson er tilbage, for med hende på holdkortet har Danmark en god chance for oprykning, når der spilles landskampe mod stærke nationer i Tyrkiet.

Ved den forestående turnering i Antalya er Danmark lige nu placeret i det tredjebedste lag for tennislandshold.

Vigtige mål forude

I 2022-sæsonen var Tauson hårdt ramt af sygdom og skader, men nu er danskeren tilbage på banen, hvor hun har spillet flere kampe på højt niveau.

- Der har jo heldigvis været fremgang at spore for hende efter et skadesplaget 2022, hvor Tauson i år har vundet en del kampe og en stor ITF-turnering i Tyskland, siger Henrik Jensen.

Samtidig pointerer tennisredaktøren, at det med henblik på fremtidige mål er godt for Tauson, at hun igen skal iklæde sig de rød-hvide farver.

- Det er nok vigtigt for Clara Tauson at spille landsholdstennis igen, for hvis hun skal deltage ved OL i Paris i 2024, skal hun med al sandsynlighed spille mindst to gange for Danmark for at få adgang til den olympiske tennisturnering i Frankrig.

Et vigtigt krav for OL-deltagelse er en plads i top-50 på ranglisten, hvor Tauson sidste år var oppe på en plads som nummer 33. Lige nu er Tauson placeret som nummer 121 i verden.