Tennis

Stjerne i grimt uheld – og så vendte han kampen fuldstændigt

Daniil Medvedev kom til skade og slog sin ankel, men det gjorde ham ikke meget dårligere, fortæller han.

Han var under gevaldigt pres.

Og bedre blev det absolut ikke, da Daniil Medvedev pludseligt vrikkede om på sin højre fod i kampen mod Alexander Zverev ved Indian Wells tirsdag aften. Det skete i andet sæt, efter han havde tabt det første.

Det var overraskende, at det faktisk var lettere at løbe, end det var at gå

Daniil Medvedev

Russeren fik behandling både på og uden for banen, men kom efter flere minutter tilbage, da hans ankel var blevet tapet op. Medvedev sled sig tilbage i opgøret og kæmpede sig videre med cifrene 6-7, 7-6, 7-5.

- Jeg vred hårdt rundt på min fod. Da jeg var i momentet, tænkte jeg, at jeg var okay, og at jeg bare ville rejse mig op, og så ville det være fint, siger Medvedev efter kampen ifølge France24.

- Men jeg måtte blive liggende, da smerten blev værre, og det er normalt ikke et godt tegn, så jeg tænkte, jeg ville stoppe.

En skør kamp

Daniil Medvedev forklarer dog efter kampen, at han fint kunne spille på trods af skaden – hvis bare han ikke gik roligt rundt.

- Det var overraskende, at det faktisk var lettere at løbe, end det var at gå. Det var derfor, at jeg haltede, da jeg gik normalt, men jeg kunne egentlig fint bevæge mig – måske på 95 procent, siger Medvedev.

- Det var helt sikkert en skør kamp. Min krop skulle lige vænne sig til, at det var nogle andre muskler, der skulle i brug. Nu skal jeg have lidt ro, siger Medvedev.

Det er ikke første gang, at han er uvenner med banen.

Natten til mandag kritiserede han underlaget ved Indian Wells, fordi det var for langsomt. Dermed ville han også være langsom under en toiletpause.

Efter første sæt tirsdag aften, hvor Medvedev var rasende, var han igen ude efter banen.

Russeren er nu klar til kvartfinalen, hvor han møder spanske Alejandro Davidovich Fokina.