Tennis

Verdensetter væmmes ved denne trøje – nu får russer en advarsel

Iga Swatek var rasende over, at Anastasija Potapova havde en Spartak Moskva-trøje på, inden hendes kamp ved Indian Wells. Nu har hun fået en advarsel.

Hun mente formentlig intet ondt med det.

Men den 21-årige russer Anastasija Potapova har alligevel fået en påtale, efter hun gik på banen inden sin Indian Wells-kamp mod Jessica Pegula iført en fodboldtrøje sent søndag aften.

WTA har nemlig henvendt sig til Potapova, efter hun var iført en rød trøje fra den russiske storklub Spartak Moskva på vej ind på banen. Handlingen er blevet set som ”upassende” taget Ruslands invasion af Ukraine i betragtning.

- I forhold til den russiske fodboldtrøje har WTA formelt givet en advarsel til spilleren og har sagt, at det ikke er acceptabelt eller passende på nogen måde. Vi forventer ikke at se lignende tilfælde i fremtiden, skriver WTA i en udtalelse ifølge Reuters.

Verdensetter var rasende

WTA-organisationen er gået ind i sagen, efter at verdensetter Iga Swiatek offentligt har kritiseret Potapovas trøjevalg.

- For at være helt ærlig, så var jeg overrasket, siger hun ifølge BBC.

- Jeg tror, at spilleren har indset, at hun ikke skulle vise det på den måde i disse tider, selv om hun er fan af holdet.

Potapova blev spurgt til trøjevalget efter kampen, og her forklarede hun ifølge Reuters, at hun har støttet Spartak Moskva, siden hun var 13 år gammel - og hun så ingen provokation i det.

Iga Swiatek har tidligere kritiseret Ruslands invasion af Ukraine offentligt.

Hun har dog også fået at vide, at WTA ville tage hånd om sagen.

- Jeg har talt med WTA, og de har forklaret mig, at de vil se nærmere på det. De vil forklare spillerne, at de ikke kan promovere russiske hold, siger den polske verdensetter.

Swiatek sender dog også en stikpille til WTA, da der mangler retningslinjer, mener hun.

- Jeg tror, at det er sket, fordi der skulle have været givet information om dette meget før. Det er ikke klart, hvordan vi skal gå ind til de forskellige ting, og det skaber ubehagelige situationer. Hvis der havde været større lederskab fra start, havde vi undgået disse situationer, siger polakken.

Russiske og belarusiske spillere har fået tilladelse til at spille på WTA-touren under neutralt flag,