Tennis

Favoritterne er finaleklar

Efter sejre over henholdsvis Tiafoe og Sinner er Medvedev og Alcaraz klar til at mødes i Indian Wells-finalen.

Finalen i Masters 1000-turneringen Indian Wells kommer til at være mellem to af tennisverdenens helt store stjerner.

Natten til søndag dansk tid står det nemlig klart, at det er spanske Carlos Alcaraz og russiske Daniil Medvedev, der søndag skal mødes i finalen.

Alcaraz ligger nummer to på verdensranglisten, mens Medvedev i øjeblikket indtager en sjetteplads. De var begge favoritter i deres semifinaler.

Spiller for førstepladsen

Lørdag slog Medvedev amerikanske Frances Tiafoe med cifrene 7-5, 7-6.

Senere lørdag lokal tid spillede Alcaraz sig også i finalen med en sejr over italienske Jannik Sinner med cifrene 7-6, 6-3.

I kampen mellem Sinner og Alcaraz kom italieneren godt fra start og fik det første break, men blev kort efter brudt af Alcaraz.

I andet sæt øgede Alcaraz presset, og Sinner blev tvunget ned bag baglinjen.

Alcaraz kom hurtigt foran. Derefter forvandlede han, hvad der kunne have været en tæt kamp til en ganske komfortabel sejr.

Ifølge Reuters kan Alcaraz komme tilbage som verdens nummer et, hvis han søndag vinder finalen.

Missede syv matchbolde

Hans finalemodstander, Medvedev, sikrede sig en plads i finalen, efter at han først havde misbrugt hele syv matchbolde.

- Det er altid bedre at gøre det færdigt på den første matchbold og ikke det ottende, siger Medvedev efter kampen.

- Men det er det, der også gør tennis til en sjov sport. Jeg er bare virkelig glad for, at det lykkedes mig ikke at tabe denne kamp og ikke ende med fortrydelser, mareridt og den slags.

Medvedev er inde i en god stime, selvom han flere gange har svinet banen i Indian Wells til. Han mener, at den er alt for langsom.

Trods de tydelige frustrationer har han vundet alle sine kampe i turneringen. I alt har han vundet 19 kampe på stribe - det har sikret ham tre turneringssejre i træk. Nu får han mulighed for at lave fire på stribe.

Vinder 19-årige Alcaraz søndagens finale, er det tredje gang i karrieren, at han vinder et trofæ i en Masters 1000-turnering.