Tennis

Rune får hård lodtrækning til Miami Open

Holger Rune sidder over i første runde af Miami Open, hvor han kan møde verdensetteren Carlos Alcaraz i kvartfinalerne.

Holger Rune er senere på ugen tilbage på banen, når han skal i aktion i Miami Open, der er en Masters 1000-turnering.

Den 19-årige dansker får dog lov at vente lidt længere end andre, da han er oversidder i første runde, og dermed først skal i aktion fredag eller lørdag ifølge turneringens hjemmeside.

Her venter vinderen af et opgør mellem argentineren Pedro Cachin og ungareren Márton Fucsovics i anden runde. De rangerer som henholdsvis nummer 63 og 74 i verden.

Rune, der er nummer otte på den seneste verdensrangliste, er seedet som nummer syv i Miami. Han står derfor til at komme langt i turneringen, der anses som en af de største ud over de fire grand slams.

Og hvis Rune lever op til sin rangering, venter der dog hård modstand.

Hård vej til finalen

I tredje runde kan han potentielt ryge ind i argentinske Diego Schwartzman, der er nummer 38 i verden.

Og i fjerde runde står Rune til at møde amerikanske Taylor Fritz, der er nummer ti på verdensranglisten, hvorefter opgaven i tilfælde af sejr kan blive ultimativ.

Når Rune kvartfinalen, kan han nemlig stå ansigt til ansigt med Carlos Alcaraz, der natten til mandag vandt årets første Masters 1000-turnering i Indian Wells og generobrede førstepladsen på verdensranglisten.

Her deltog Rune også, men det blev en kort fornøjelse. Han blev sendt ud i sin kamp nummer to i turneringen mod schweiziske Stan Wawrinka.

Se højdepunkterne fra den dramatiske kamp. Video: Kasper Wilkenschildt Skipper

Alcaraz og Rune har mødt hinanden to gange som seniorspillere med en sejr til hver som resultat. Senest førte Rune og var ovenpå, inden Alcaraz trak sig med en skade.

Det skete ved Paris Masters i november, hvor Rune gik hele vejen, efter at han slog fem spillere fra verdens top-10 på sin vej til karrierens hidtil største triumf.