Tennis

Ukrainer fortsætter – nægter at give hånd til russer

Ukrainske Marta Kostyuk nægtede at give russiske Anastasia Potapova hånd efter kampen, da de to nationers hjemlande er i krig.

Der var ikke de store spændinger undervejs i kampen.

Men efterfølgende skænkede de to spillere ikke hinanden et blik.

Efter russiske Anastasia Potapova havde vundet med cifrene 6-1, 6-3 over ukrainske Marta Kostyuk ved Miami Open torsdag aften, gik sidstnævnte direkte til sin bænk – uden først at sige tak for kampen til sin modstander ved nettet.

Efterfølgende forklarer Kostyuk, at der var en helt bestemt mening bag.

- Selvfølgelig er der spændinger. Vi er ikke venner. Vi er i krig i øjeblikket, siger ukraineren ifølge The Guardian med hentydning til Ruslands invasion af Ukraine.

Anastasia Potapova er nu videre til tredje runde, hvor hun møder amerikanske Coco Gauff lørdag.

- Længe leve Ukraine

Det er ikke første gang, at Marta Kostyuk gør netop dette.

Det samme skete tidligere i marts, hvor Marta Kostyuk vandt WTA-turneringen i Austin. Her gav hun ikke hånd til russeren Varvara Gracheva.

Dengang udtalte hun:

- Til alle på tilskuerpladserne og alle derhjemme, som kigger med, specielt i Ukraine, vil jeg sige: Længe leve Ukraine, sagde hun ifølge Reuters.

Marta Kostyuk slog russiske Varvara Gracheva i finalen i WTA-turneringen i Austin. Video: TV 2 Sport

Det er heller ikke første gang, at en kamp med Anastasia Potapova tiltrækker sig opmærksomhed.

Da russeren gik på banen til en Indian Wells-kamp tidligere i marts, var hun iført en russisk Spartak Moskva-trøje. Dette fik hun efterfølgende en advarsel for af forbundet WTA.

Den beslutning er Kostyuk rasende over.

- Der er en masse ting, som jeg ikke er enig med WTA i. Det (advarslen, red.) kommer ikke til at ændre noget. Der bliver bare mere had online. Uanset hvad jeg siger, vil jeg få en masse had, siger den ukrainske spiller ifølge The Guardian.

Iga Swatek var rasende over, at russeren Anastasija Potapova havde en Spartak Moskva-trøje på, inden hendes kamp ved Indian Wells. Nu har Potapova fået en advarsel. Video: TV 2 Sport