Tennis

Eksperter glæder sig over Runes perfekte start

Holger Rune var klar til at starte på en frisk efter en broget indsats ved Indian Wells i sidste uge.

Holger Rune var urokkelig, da han natten til lørdag dansk tid åbnede Miami Open med en sejr.

Ved ATP 1000-turneringen, der rangerer lige under de fire grand slams, vandt den 19-årige dansker i to sæt over ungarske Marton Fucsovics.

Runes præstation skaber begejstring hos TV 2 Sports tennisekspert Tine Scheuer-Larsen.

- Det var den perfekte start for ham. Han slår en spiller, der er i god kampform, og han fik ham mere eller mindre gjort ufarlig. Selvom Fucsovics servede godt, var Holger Rune bare skarpere.

- Holger servede en rigtig god kamp, men spillede også taktisk rigtig klogt. Han var i stand til at udføre sin plan, og til sidst holdt han stand og fik lokket Fucsovics frem på banen og sørgede for, at andet sæt ikke kom i tiebreak. Det var en kamp, der var meget på Holgers præmisser, siger eksperten.

Også tennisekspert Peter Bastiansen var tilfreds med det, han så fra Holger Rune.

- Rune spillede rigtig godt. Han fik brudt sin modstander to gange i første sæt, mens andet sæt blev lidt mere jævnbyrdigt.

- Fucsovics havde én mulighed i hele kampen for at bryde Holger Rune, men Holger var rigtig godt spillende og langt mere fokuseret, end det vi så i Indian Wells. Han fokuserede ikke på alt muligt andet end sin tennis, og han leverede en meget professionel indsats.

Holger Rune 2 - 0 Marton Fucsovics

  • Første sæt: 6-3
  • Andet sæt: 7-5

"Han var klar til at starte på en frisk"

I sidste uge ved Indian Wells, som også er en ATP 1000-turnering, tabte Rune ganske overraskende i anden runde, da han mødte erfarne Stan Wawrinka.

Her kæmpede danskerne med kramper, mens hans fokus også til tider var de forkerte steder.

Dét var på ingen måde en udfordring i nattens kamp mod Fucsovics.

- Det var tydeligt, at han var klar til at starte på en frisk efter Indian Wells. Det kom ud på en positiv måde og kunne ses på spillet. Han var meget dygtig til at arbejde med sin ro og balance, så det var en skøn start på turneringen for Holger Rune, siger Tine Scheuer-Larsen.

Favorit i næste opgør

Holger Rune møder søndag den tidligere top-ti spiller fra Argentina, 30-årige Diego Schwartzman.

Her er danskeren også favorit til at vinde.

- Rune har på papiret en overkommelig modstander i næste runde. Schwartzman er decideret grusbanespiller, og på den her lidt hurtigere overflade i Miami ligger det meget godt til Rune.

- Slår han Schwartzman, står han til at møde Taylor Fritz, som er en af de allerstørste amerikanske stjerner, og som også er blandt de ti bedste i verden. Og det bliver en helt anden sag, forklarer Peter Bastiansen.

Rune spiller søndag, men programmet er endnu ikke på plads. Uanset tidspunkt kan du naturligvis se kampen direkte på TV 2 PLAY og en af TV 2 Sports platforme.