Doping-suspenderet stjerne raser over ventetid

Simona Halep forstĂĄr ikke, hvorfor det skal tage sĂĄ lang tid at behandle hendes dopingsag, og nu langer hun ud efter ITF.

Hun har både kæmpet sig til en førsteplads på verdensranglisten og to grand slam-titler, men alligevel er den kamp, som Simona Halep kæmper lige nu, langt den hårdeste i hendes karriere.

For den rumænske tennisstjerne har siden oktober sidste år været suspenderet fra sporten, efter hun under US Open i august afleverede en dopingprøve, der indeholdt det ulovlige stof roxadustat. 31-årige Halep har dog hele tiden bedyret sin uskyld.

Alting tager sĂĄ lang tid

Simona Halep

Og nu - efter næsten otte måneders suspension - har Simona Halep valgt at stille sig frem med en kritik af sagsbehandlingen.

- Jeg mener ikke, det er fair at sidde og vente otte måneder uden overhovedet at være dømt for noget. Følelsesmæssigt har den periode ikke været nem, siger Simona Halep i et interview med Tennis Majors.

- Jeg beder ikke om særbehandling. Jeg beder bare om at få min sag vurderet. Hvor meget længere skal det tage?

Kritik af forbundet

Simona Halep har ikke givet interviews, siden sagen begyndte at rulle. Men der er en god grund til, at oprĂĄbet kommer nu.

- Jeg føler, det er nødvendigt at tale til mine støtter, mine fans og til offentligheden, for jeg er sikker på, de undrer sig over, hvorfor det tager så lang tid, siger Halep.

Rumæneren mener, at hun kan bevise sin uskyld og har derfor forsøgt at få en høring ved en uafhængig domstol. Halep påstår, at hun havde en aftale om en sådan høring i februar. Denne blev dog udskudt til en aftale i marts, der dog også blev aflyst.

- ITF(Det Internationale Tennisforbund, red.) anmodede om at aflyse høringen, der skulle holdes den 24. marts. Jeg var ikke enig, for reglerne siger, at en spiller, der er foreløbig suspenderet, har ret til at få en høring. Alting tager så lang tid.

Mens hun er foreløbigt suspenderet, har hun ikke mulighed for at konkurrere eller deltage i nogen som helst former for professionelle tennisturneringer.

ITF afviser kritikken

Men det Internationale Tennisforbund afviser dog kritikken med den begrundelse, at ansvaret for sagen pĂĄhviler en anden instans.

ITF har sendt følgende udtalelse til Reuters:

- ITF har ikke været involveret i håndteringen af denne sag, da tennissportens antidoping-program håndteres og håndhæves af ITIA(tennissportens integritetsenhed, red.) på vegne af ATP, WTA, ITF og grand slam.

Roxadustat bruges til behandling af folk med et lavt antal røde blodceller forårsaget af nyreproblemer.

Det vides ikke, hvor meget roxadustat, der blev fundet i Haleps blod. Det fremgår til gengæld, at hendes B-prøve også var positiv.

Simona Haleps træner er franske Patrick Mouratoglou, der netop på grund af Haleps suspension har haft mulighed for at agere træner for danske Holger Rune i en periode.