Rune reagerer på pibekoncert

Den danske tennisstjerne er færdig ved Madrid Open efter en midnatsgyser.

Som ventet fik Holger Rune ikke meget kærlighed fra det spanske publikum, da danskeren mødte hjemmebanespilleren Alejandro Davidovich Fokina ved Madrid Open søndag aften.

I første sæt stod Fokina og brokkede sig over en beslutning, da Rune fjernede det mærke, som spanieren ville have målt efter. Her kvitterede de fleste fra lægterne med buhråb, som fulgte danskeren resten af opgøret.

- Jeg vil egentlig bare gerne spille tennis og ikke diskutere et mærke i ti minutter. Det er hawkeye, der bestemmer, om bolden er inde eller ude, så der er ikke så meget at gøre, men igen – jeg vil bare gerne spille tennis, siger Rune, der lykønsker Fokina med sejren, til TV 2 Sport efter opgøret.

Hvordan var det så at have buhråb og chikane mod dig, når du skulle serve?

- Det er en del af gamet. Han er hjemmebanespiller. Som jeg sagde, så vil jeg bare gerne spille tennis, men han brugte lang tid på at diskutere om det mærke i starten. Sådan er det.

Rune laver ballade i baggrunden, og det er publikum bestemt ikke glade for. Et synkront vredesudbrud bryder ud i Madrid. Fjerner han beviset, eller hvad foregår der? Video: TV 2 Sport

Fokina mente, at hawkeye-beslutningen blev taget ud fra et forkert mærke, og efter minutters diskussion tørrede Rune boldmærket væk med sin sko – noget, der reelt ikke havde betydning for dommen. Alligevel lød pibekoncerten fra de mange spaniere.

Buhråbene var med til at lægge pres på danskeren, der tabte første sæts tiebreak med 7-1. Flere gange måtte kampens hoveddommer, Carlos Bernardes, bede tilskuerne om at dæmpe sig.

Trods et flot comeback i andet sæt endte Rune med at tabe kampen i tredje sæts tiebreak.

Alejandro Fokina 2 - 1 Holger Rune

  • 1. sæt: 7-6 (7-1)
  • 2. sæt: 4-6
  • 3. sæt: 7-6 (7-5)

Da Rune forlod stadion, var det igen til pibekoncert og buhråb. Her svarede danskeren med en finger til panden.

Afslapning efter intense uger – stort mål venter

Trods nederlaget og de mange buhråb er Rune glad for, hvordan han fik håndteret tingene på banen.

- Det kan ikke gå ens vej hver gang. Det er gået min vej rigtig mange gange nu, så det kan jeg være glad for. Og jeg kan være glad for, at jeg kæmpede til sidste bold. Jeg holdt fokus. Igen – mit mål er at være så skarp til French Open som overhovedet muligt.

Søndagens opgør mod Fokina varede over tre timer og kom efter nogle uger med mange kampe. Derfor skal Rune også have ladet batterierne op inden næste turnering.

- Planen er nok lige at få slappet lidt af og restituere kroppen. Det har været nogle travle uger, men også nogle rigtig fede uger, så jeg glæder mig til at komme tilbage igen.

- Men nu er der selvfølgelig en smule afslapning, og så er det tilbage og træne.

Rune ventes at være tilbage i ilden ved Internazionali BNL d’Italia, også kendt som Rom Masters, der begynder 10. maj.