Stjernetræner forsvarer Rune efter kritik

Patrick Mouratoglou forstår, hvis nogle har det svært med Holger Runes attitude, men selv hylder franskmanden Runes evne til at udtrykke følelser.

Holger Rune er bredt anerkendt som en af verdens bedste tennisspillere.

Men den 20-årige dansker har sideløbende med succesen også opbygget et ry for ikke altid at være den mest sympatiske spiller.

Det handler også om at give følelser til dem, der ser kampene

Patrick Mouratoglou om Holger Runes opførsel

Det faktum ærgrer danskerens tidligere stjernetræner Patrick Mouratoglou, der faktisk ser Runes attitude som en gave til tennisverdenen.

- Holger Rune fylder arenaerne, og han vil gøre det mere og mere i fremtiden. Og jeg elsker det, skriver 52-årige Mouratoglou i et opslag på Instagram, der også indeholder en video med en uddybning.

- Det første, jeg vil sig er, at alle er forskellige på banen. Personligt kan jeg godt lide spillere, som viser følelser og deler dem med publikum, for så udtrykker man sig, siger Mouratoglou, blandt andet med henvisning til danskeren.

Har mødt modstand flere gange

Holger Runes vej hen til den nuværende syvendeplads på verdensranglisten har også budt på en række hændelser, hvor danskeren, ifølge nogle, har gjort sig uheldigt bemærket.

For nyligt fik Rune blandt andet kritik efter sin sejr i München, hvor hans finalemodstanders træner rettede kritik mod unge danskerens opførsel i finalen.

Også i det netop overståede Madrid Open kom 20-årige Rune i fokus, efter han fik det spanske hjemmebanepublikum på nakken i forbindelse med kampen mod Alejandro Davidovich Fokina. Se mere i videoen øverst i artiklen.

Selvom der flere gange har været rettet kritik mod Runes opførsel i forbindelse med kampe, ser Mouratoglou sådan på det, at 'dramatikken' også bidrager positivt.

- Det hjælper til at komme i kontakt med folk på en god eller dårlig måde, men det skaber kontakten og giver liv til arenaer, fortæller den franske træner i videoen, hvor han uddyber:

- Det handler også om at give følelser til dem, der ser kampene. Når man har en spiller som Holger, som er fuld af følelser, og som deler ud af dem under kampene, så sker der noget i arenaerne. Derfor kan jeg personligt godt lide det, selvom jeg også forstår dem, der ikke kan, og det er helt fint.

Holger Rune kom under den 52-årige træners kyndige vejledning i efteråret 2022.

Den oprindelige aftale var, at Mouratoglou skulle fortsætte som træner til og med French Open i år. Men det ville betyde, at samarbejdet stoppede midt i grussæsonen, hvorfor Holger Runes-lejr besluttede at sige tak til Mouratoglou før tid.

For en stund blev samarbejdet dog genoptaget under Monte Carlo Masters, da Runes normale træner Lars Christensen var på ferie.