Rune får fornem lodtrækning til stor turnering

20-årige Holger Rune tager i denne uge hul på den stjernebesatte turnering i Italien, som er sidste optakt til Grand Slam-turneringen French Open.

Den danske tennisstjerne Holger Rune får efter alt at dømme en overkommelig start på den kommende ATP Masters 1000-turnering i Rom, Internazionali BNL d'Italia.

Rune er i forvejen oversidder i første runde qua sin seedning som nummer syv, og når han træder ind i turneringen i anden runde, venter der et møde med en kvalifikationsspiller.

Jeg synes, det er okay at få Djokovic i en kvartfinale

Peter Bastiansen, tennisekspert

Det står klart efter mandagens lodtrækning, hvor det også kom frem, at en eventuel tredje runde vil byde på et møde med 30.-seedede Miomir Kecmanovic, Fabio Fognini eller Andy Murray.

- Helt overordnet virker det som en god og rimelig overkommelig lodtrækning for Rune. For mig at se er det vigtigste, at han får en kamp til at spille sig ind i turneringen på. Her synes jeg tidligere, han har haft lidt problemer med første kamp, og så bør en kval-spiller være til at overskue, siger TV 2 Sports tennisekspert Peter Bastiansen.

- I en tredje runde kan Kecmanovic spille meget godt, men han er ingen typisk grusspiller. Også Murray spiller godt, men han er en ældre herre med en kunstig hofte, så jeg tror ikke, han kan følge Holgers tempo, hvis de skal mødes.

I samme kvartdel som Djokovic

Den mest bemærkelsvædige spiller i Holger Runes kvart-del er uden tvivl verdensetteren Novak Djokovic, der dog er røget tidligt ud i sine to seneste grusturneringer.

Derfor frygter Peter Bastiansen heller ikke, hvis et vaskeægte tennisbrag skulle komme på tale med Rune og Djokovic på hver sin side af nettet.

- Det er en af de hårdeste turneringer overhovedet at vinde, for det er kun klassespillere, der er med til sidst. Men jeg synes, det er okay at få Djokovic i en kvartfinale. Han imponerer mig ikke i øjeblikket på grusbanerne, hvor han ikke har leveret noget særligt.

- Så det er langt fra den værste modstander. Han står i den helt modsatte ende af lodtrækningen, siger Peter Bastiansen med henvisning til spanske Carlos Alcaraz, der senest vandt turneringerne i Barcelona og Madrid i overbevisende stil.

Runes vej til titlen – hvis seedningerne holder

  1. runde: Oversidder
  2. runde: Kvalifikationsspiller (Ikke afgjort hvem endnu)
  3. runde: Miomir Kecmanovic (30)
  4. runde: Félix Auger-Aliassime (10)
  5. runde (kvartfinale): Novak Djokovic (1)
  6. runde (semifinale): Casper Ruud (4)
  7. runde (finale): Carlos Alcaraz (2)

Spændt på at se én ting

Ekspert Peter Bastiansen tror og håber på, at Holger Rune som minimum kommer til at vinde tre-fire kampe i Rom.

Og så vil det ikke nødvendigvis være nogen stor katastrofe, hvis det ikke bliver til meget mere, om end danskeren selvfølgelig skal gå efter titlen.

- Det er jo sidste turnering inden French Open, og jeg synes, han har spillet mange turneringer og haft lange kampe. Nu har han selvfølgelig haft en lille pause, men jeg er spændt på at se hans fysiske tilstand.

- Der er trods alt kun to uger til French Open, og hvis han går i finalen i Rom, så bliver det en hård omgang inden en Grand Slam-turnering, hvor det er bedst af fem sæt og lange kampe, siger Peter Bastiansen.

Grand Slam-turneringen French Open løber af stablen fra 22. maj til 11. juni. Den har hele tiden været Holger Runes helt store mål.

I første omgang kan du se de indledende runder fra ATP-turneringen i Rom fra onsdag den 10. maj på TV 2 Sport X og TV 2 Play.

Holger Rune spiller først senere på ugen. Du kan løbende få overblikket i sendeplanen.