Rune jubler over finaleplads

Danskeren spillede sig i finalen af ATP 1000-turneringen i Rom, der spilles søndag.

Holger Rune fik skovlen under Casper Ruud, da han i en meget intens kamp slog nordmanden efter tre sæt.

Danskeren tabte første sæt, der endte i tiebreak, men i de efterfølgende to sæt fandt Rune storspillet frem igen og vandt kampen på heroisk vis.

Efter kampen var Rune selvsagt meget tilfreds med sin præstation, og at han vendte opgøret til egen fordel.

- Det var en vild kamp. Jeg sagde til mig selv, da jeg var bagud efter første sæt, at det her (andet sæt, red.) nok var mit sidste sæt i Rom. Så jeg besluttede mig for at gå ud og spille frit og aggressivt, og det virkede.

Rune indrømmer også, at kampen mod Ruud og den foregående mod Djokovic, har fået noget af det bedste spil frem i danskeren.

- Det er vildt. Jeg har spillet min bedste tennis i de sidste to kampe mod to rigtige dygtige spillere. Jeg fandt ikke spillet frem i starten, men jeg fik det frem til sidst. Jeg synes, som kampen skred frem, at jeg fik kampen over på mine præmisser, siger Rune.

For lige knap et år siden mødte Rune også Casper Ruud. Dengang var det ved French Open i en særdeles medrivende affære, som Ruud vandt. Men lørdag var det altså danskeren, der kunne trække det længste strå.

Bliver en svær finale

Holger Runes finalemodstander findes også lørdag, når kamphanerne Stefanos Tsitsipas og Daniil Medvedev mødes i det andet semifinaleopgør i Rom.

Men uanset hvem danskeren møder, ved han, at der venter et svært opgør.

- Der er hundrede procent kræfter til i morgen. Men det bliver en svær kamp uanset hvem, jeg møder. Nu må jeg sidde med benene oppe og se noget god tennis.

- Jeg har spillet mod begge. De er begge to vanvittigt gode spillere på hver deres måde, så jeg skal være klar.

Se Holger Runes finalekamp søndag på TV 2 Play eller TV 2 Sport X klokken 16.00.