Rune forklarer beslutning, der undrede rival

Holger Rune kaldte en medical timeout på et gunstigt tidspunkt i semifinalen mod Casper Ruud. Nordmanden undrer sig over timingen i spilstoppet.

Casper Ruud havde Holger Rune lige, hvor han ville ham i semifinalen af ATP 1000-turneringen i Rom.

For efter at have vundet første sæt knebent trykkede nordmanden på speederen og bragte sig foran i andet sæt med 3-2, inden han selv skulle serve.

Men hvis Ruud havde håbet på at bevare rytmen i kampen, måtte han tro om. Rune kaldte nemlig en medical timeout kort efter grundet problemer med skulderen.

Efter opgøret såede Ruud tvivl om, hvor vidt Runes brug af timeout’en var med skjulte intentioner.

- Jeg vil gerne tro, at Runes medical timeout ikke var taktisk, men han begyndte ikke at serve langsommere efterfølgende. Hvis han havde problemer, så hjalp fysioterapeuten helt sikkert, siger nordmanden ved pressekonferencen.

Efter dén timeout spiste Holger Rune sig ind i opgøret og vandt andet og tredje sæt med henholdsvis 6-4 og 6-2.

Rune forklarer brug af medical timeout

Danskeren blev ved pressekonferencen spurgt ind til, om han bevidst gør brug af timeouts af taktiske årsager.

- Jeg benytter dem nogle gange, fordi jeg føler smerte og vil have behandling. Det er egentlig bare derfor.

- Det er tilladt, og hvis man føler smerte, hvorfor skulle man så ikke gøre brug af det? Jeg ved, at der er visse tidspunkter i kampen, hvor man ikke bør gøre brug af det. Jeg tager dem i begyndelsen af et sæt. Jeg synes, det er fair at tage en, når man har et problem, siger Rune ved pressemødet.

Selvom danskeren siger, at han ved, hvornår det er passende at tage en medical timeout, kan det diskuteres, hvor ”fair” et tidspunkt det var, at Rune gjorde brug af timeouten.

Ekspert sår tvivl om Runes skade

TV 2 Sports tennisekspert Peter Bastiansen studsede også over situationen, men har svært ved at vurdere, hvor overlagt Runes timeout var.

- Vi kan ikke klargøre fra afstand, om han havde ondt i skulderen eller ej, siger eksperten og påpeger, at det ikke er usædvanligt, at tennisspillere forsøger at gøre brug af forskellige kneb for at vende en kamp:

- Toiletbesøg og medical timeouts er to officielle ting, man kan gøre brug af for at bryde modstanderens rytme. Jeg siger ikke, at Rune ikke var skadet. Men det stod heller ikke så slemt til, at han var hæmmet af det efterfølgende. Uanset om det gjorde ondt eller ej, må man sige, at det hjalp rigtig meget. For efter behandling så han sig ikke tilbage, siger Peter Bastiansen.

Holger Rune endte som omtalt med at vinde kampen over Casper Ruud. Det var danskerens første sejr over nordmanden, og den betyder også, at Rune nu er klar til finalen af ATP-1000-turneringen i Rom.

Se Runes finalekamp søndag på TV 2 Play eller TV 2 Sport X klokken 16.00.