Tennis

Rune hyggede sig, mens finalemodstander befandt sig i helvede, siger ekspert

Danskeren vandt sin semifinale ved ATP-1000-turneringen i Rom lørdag eftermiddag, hvorimod at Medvedev måtte ud i en sen aftenkamp.

Se Holger Runes kampe på TV 2 Play.

Vi vidste på forhånd, at det enten ville blive Daniil Medevev eller Stefanos Tsitsipas, der skulle møde Holger Rune i finalen.

Det endegyldige svar kom først sent lørdag aften, efter at semifinalen imellem de to kamphaner blev afbrudt i flere timer grundet regnvejr. Medvedev endte med at vinde kampen i to sæt med cifrene 7-5, 7-5.

At kampen ikke blev afsluttet tidligere, er ikke helt uvæsentligt for Holger Rune, der har kunnet hvile stængerne, siden han ordnede Casper Ruud i sin semifinale om eftermiddagen.

Det mener TV 2 Sports tennisekspert Peter Bastiansen.

- Selvom finalen først skal spilles klokken 16.00, så er det en kæmpe fordel for Holger Rune. Medvedev og Tsitsipas har siddet i omklædningsrummet og ventet på, om deres kamp ville blive aflyst eller ej. Det må have været et helvede.

Havde vejrguderne ikke artet sig, var der en overhængende risiko for, at Medevev og Tsitsipas’ kamp først skulle afvikles tidligt søndag, hvilket kun havde forstærket Runes fysiske fordel yderligere.

- Medvedev er næppe kommet i seng før midnat og muligvis også senere end det. For efter kampen har han både skulle give interviews, modtage massage og på anden vis forberede sig selv på søndagens finale.

Rune er fit for fight

Holger Rune sagde til TV 2 Sport efter sin semifinalekamp mod Casper Ruud, at han var hundrede procent klar fysisk til den nærtforestående finale, selvom han modtog behandling undervejs i semifinalen.

TV 2 Sports tennisekspert tror også, at Rune var svært tilfreds med, at Medvedev måtte ud i en sen aften kamp.

- Jeg tror, Rune sad og hyggede sig i går (lørdag, red.) og var glad for, at han var blevet færdig og kunne komme tidligt i seng og være klar til søndag, siger Peter Bastiansen.

Helt samme skønhedssøvn har Medvedev ikke kunne få, men det ændrer ikke på, at Holger Rune står over for en vanskelig opgave i finalen af ATP-1000-turneringen.

Se Holger Runes finale mod Medvedev klokken 16.00 på TV 2 Play og TV 2 Sport X.