Tennis

Ekspert udpeger nøglen til Rune-sejr

Der venter Holger Rune en stor opgave, når han brager sammen med Daniil Medvedev i finalen i Rom.

Se Holger Runes finale på TV 2 Sport X og TV 2 Play søndag klokken 16.00.

Holger Rune er én sejr fra at kunne kalde sig vinder af Masters 1000-turneringen i Rom.

Den sidste forhindring er verdens nummer 3, russiske Daniil Medvedev, som Rune slog i deres seneste møde i Monte Carlo.

Men hvem er favorit i søndagens finale?

- Holger Rune, lyder det uden tøven fra TV 2 Sport tennisekspert Michael Tauson.

- Jeg synes, han spiller bedst, og det er hans favoritunderlag. Medvedev er mere tvivlsom på gruset, og efter Rune også slog ham i Monte Carlo, er han favorit.

Rune er altså favorit. Men hvad bliver nøglen så til sejr for den 20-årige dansker?

- Han skal være lige så solid, som han har været hele tiden, og han skal fortsætte med at spille i det høje tempo. Så tror jeg ikke, Medvedev formår at være med på gruset.

- Det eneste våben, han har, er hans serv på gruset. For Holger er fuldstændig med i baglinjeduellerne. Vi så også i går (lørdag, red.), at han er virkelig solid, når han står der, siger eksperten.

En atypisk spiller

Selvom eksperten peger på Holger Rune som favorit til finalesejren, er det på ingen måde en nem kamp, der venter danskeren.

Russiske Medvedev er nemlig svær at spille imod, da han adskiller sig fra mange af de øvrige spillere på det her niveau.

- Han er snu, Medvedev, og han er lidt en atypisk spiller. Hans teknik er lidt pudsig, men han læser spillet sindssygt godt, så Holger skal acceptere, at der kommer lidt atypisk spil fra ham og ikke prøve at gå efter tingene alt for tidligt.

- Han skal stå og spille med ham. For jeg mener ikke, at Medvedev har våbnet eller overskuddet, hvis Rune står og spiller på baglinjen. Medvedev skal have serven til at lykkes for at lægge pres på Rune, siger Tauson.

For en måned siden vandt Rune det første indbyrdes møde mod Medvedev med 6-3, 6-4 i Monte Carlo.

Mens Holger Rune fortsat er relativt ny i verdenstoppen og "blot" står noteret for fire titler på ATP-touren, har Medvedev vundet en del flere titler.

Russeren står således noteret for ikke færre end 19 turneringssejre – heriblandt US Open i 2021.