Tennis

Holger Rune taber stor finale

Det var Holger Runes ottende ATP-finale i løbet af karrieren.

Holger Rune tabte søndag aften en af karrierens største kampe.

Den unge dansker led et nederlag i to sæt til russiske Daniil Medvedev i den store ATP 1000-turnering i Rom.

Det er den 27-årige russers første trofæ på grus, og det er Runes anden ATP 1000-finalenederlag på stribe efter nederlaget i Monte Carlo sidste måned.

Holger Rune 0 - 2 Daniil Medvedev

  • 1. sæt: 5-7
  • 2. sæt: 5-7

Næste opgave for den 20-årige dansker bliver grussæsonens højdepunkt, French Open.

Her regnes Rune blandt turneringens favoritter, når den franske Grand Slam sættes i gang den 28. maj.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

I søndagens finale - hvis start blev udskudt cirka halvanden time på grund af regn - startede de to spillere med at følges ad.

Kampen så første gang ud til at kunne ændre karakter i femte parti. Her spillede Rune - blandt andet takket være to russiske dobbeltfejl - sig til to breakbolde, men de blev spildt, og Medvedev holdt serv til 3-2.

De to spillere var meget jævnbyrdige og havde generelt ikke de store problemer med at vinde i eget udlæg. Foran 6-5 slog Medvedev dog til. Russeren fik spillet sig til en enkelt break- og sætbold, og den blev udnyttet.

Det tændte øjensynligt noget i Rune. For med adskillige flotte slag åbnede danskeren andet sæt med et servebrud. Medvedev fik dog hurtigt indhentet det tabte, da han i fjerde parti med et servebrud udlignede til 2-2.

Holger Rune får en god start på andet sæt og bryder en serv Video: TV 2 Sport

Rune fik så fordelen over på sin side igen, da han med et rent servebrud gjorde det til 4-3. Men igen svarede Medvedev tilbage med et brud.

Foran 5-4 havde Rune ellers mulighed for at serve sættet hjem, men det kiksede, og så blev det i stedet 5-5 takket være en dansk bold i nettet på Medvedevs første breakmulighed.

Sådan en fik Rune spillet sig til i Medvedevs efterfølgende serv, men russeren fik afværget og gjort det til 6-5. Nu skulle Rune serve for at holde sig inde i kampen og sende andet sæt ud i tiebreak.

Men det var Rune ikke engang i nærheden af. Medvedev kom hurtigt på 40-0 og fik lukket kampen på sin anden matchbold.