Tennis

Medvedev nedtoner Runes fordel med gammelt minde

Daniil Medvedevs semifinale sluttede sent lørdag aften. Det er en fordel for Holger Rune, erkender russeren.

Se Holger Runes finale på TV 2 Play og TV 2 Sport X søndag klokken 16.

Med syv timers mellemrum strakte Holger Rune og Daniil Medvedev armene i vejret efter deres semifinaler i ATP 1000-turneringen i Rom.

Det giver Holger Rune en fysisk fordel, erkender Medvedev. Men det er trods alt ikke noget, der får kampen til at tippe på forhånd, tilføjer han.

- Jeg husker engang, hvor jeg skulle spille en finale imod Alexander Zverev i Torino, og han havde spillet dagen inden mod Novak Djokovic i en kamp, der sluttede klokken 1, mens jeg lå og sov. Og dagen efter smadrede han mig fuldstændig. Det er noget i den stil, jeg skal forsøge at gøre, siger Daniil Medvedev.

Han refererer til sæsonfinalen i 2021, hvor Zverev brugte to og en halv time på at besejre Djokovic den ene aften, og dagen efter tog det ham kun en time og et kvarter at vinde 6-4, 6-4 over Medvedev i finalen.

Knap så hård kamp

Mens der var stor forskel på sluttidspunkterne i Rom, var der også forskel på varigheden af lørdagens semifinaler. Det kan også betyde noget, pointerede Medvedev på pressemødet efter sin kamp.

Semifinalerne i Rom

Runes semifinale mod Casper Ruud sluttede 6-7, 6-4, 6-2 klokken 15.33. Den tog 2 timer og 43 minutter. 

Medvedevs semifinale mod Stefanos Tsitsiapas sluttede 7-5, 7-5 klokken 22.31. Den tog 1 time og 47 minutter. 

- Klokken er ikke sååå mange. Det vil overraske mig, hvis han allerede sover nu, men man ved aldrig. Men selvfølgelig er det en fordel for ham fysisk. Men omvendt havde han en hård kamp mod Ruud, så måske var min kamp lidt mindre fysisk krævende end hans.

Det er anden gang i karrieren, at Holger Rune, der selv er nummer syv i verden, skal stå over for den russiske stjernespiller.

For en måned siden vandt 20-årige Rune det første indbyrdes møde med 6-3, 6-4 på gruset i Monte Carlo.

Se Holger Runes finale på TV 2 Play og TV 2 Sport X søndag klokken 16.