Tennis

- Mine chancer er større end nogensinde, siger Rune

Danskeren fortæller til TV 2 Sport, at han ikke tidligere har vurderet sine chancer for triumf ved French Open større, end han gør nu.

Hvis du føler, at Holger Rune spiller nye tennisturneringer hele tiden, så er du nok ikke den eneste.

For lige om lidt iler danskeren videre til den prestigefyldte grusturnering French Open. Og hvor Rune tidligere har været en outsider ved turneringen, er han denne gang blandt favoritterne til at løfte trofæet.

Selvom danskeren er ikke meget for at udråbe sig selv til favorit, har han dog fået en øget tro på egne evner.

- Vi må se. Seedningsmæssigt er jeg højere end før, men der er stadig Djokovic, Alcaraz og nu Medvedev, som har vist gode takter på grus. Jeg vil ikke kalde mig selv favoritten, men jeg vil spille for at vinde, siger Rune til TV 2 Sport og fortsætter:

- Jeg føler, at jeg ikke har stået bedre før i en Grand Slam, end jeg gør nu. Jeg ser mine chancer større end nogensinde før.

Runes fysik er mærket

Holger Rune kom som bekendt hele vejen til finalen af grusturneringen i Rom, og på sin vej dertil var danskeren igennem flere lange og opslidende kampe mod blandt andre Novak Djokovic og Casper Ruud. De mange kampe er også begyndt at sætte sine spor på den 20-åriges krop, fortæller han.

- Normalt gider jeg ikke at brokke mig over de issues, jeg har, fordi det viser svaghedstegn til de andre spillere. Fysikken efter mange kampe har det selvfølgelig ikke 100 procent.

- Jeg har kunnet mærke min skulder i kampen mod Casper i går (lørdag, red.), hvor jeg skulle spille på høje, topspundne bolde, og det er den måde, han slår på. Det er mange kampe, jeg er ung, men jeg er født med en krop, der kan holde til en masse ting. Jeg må restituere nu og være så skarp som muligt til French Open.

Rune kaldte en medical timeout i sin kamp mod Casper Ruud, hvor han fik tilset sin skulder.

Tysk journalist spår også Rune gode muligheder ved French Open

Holger Runes himmelflugt mod tennistoppen er ikke gået ubemærket hen i den store vide verden.

Moritz Lang, der er journalist for Sky Sports i Tyskland, har fulgt Runes udvikling på nærmeste hold.

Den tyske journalist er ikke afvisende overfor, at danskeren kan lade sig krone som vinder af French Open. Men feltet er skarpt.

- Absolut. Men Carlos Alcaraz er favoritten. Han tabte tidligt her (i Rom, red.), men som han spiller tennis og elsker grus, er han noget anderledes. Djokovic og Rune er lige i mine øjne, og så er der resten med Medvedev og så videre. Men ja, hvorfor ikke?

Moritz Lang er heller ikke bleg for at rose Runes tennisspil.

- Jeg dækkede Rune ved BMW Open i München, og det er fantastisk, som han spiller tennis. Det er forskellen, hvis du sammenligner ham med andre spillere. Han spiller, nyder spillet og elsker det. En masse andre spillere, især den ældre generation, de arbejder tennis, siger Moritz Lang.

Fysikken kan spænde ben for Rune, siger journalist

Ligesom Rune selv har omtalt efter finalenederlaget til Medvedev, så har turneringen taget hårdt på danskerens krop og skulder. Netop skuldersituationen er også den ubekendte faktor, der gør, at Moritz Lang kan have sin tvivl til danskerens vinderchancer ved French Open.

- Jeg har bange aner omkring hans skulder. Vi så, at han havde problemer i München og nu også i Rom. Jeg ved ikke, om det var det samme i finalen, som da han spillede mod Casper Ruud. Det kan være et problem inden Roland Garros. Hvis ikke det er det, er han med i kapløbet om at vinde French Open.

Holger Runes bedste bedrift ved French Open i sin fortsat unge karriere er indtil videre en kvartfinaleplads.